Χρ. Σιμορέλης: Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία

(Πολιτική παρέμβαση του Χρ. Σιμορέλη στο OPEN TV)

    Σε πολιτική συζήτηση στο OPEN TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00» με τους Ι. Χασαπόπουλο και Γ. Σαραντάκο, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χρήστος Σιμορέλης. Η συζήτηση εξελίχθηκε γύρω από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και φυσικά γύρω από τις εθνικές εκλογές.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία

    Ο κ. Σιμορέλης σημείωσε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στέλνει σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Για πρώτη φορά έχουμε ένα μήνυμα τόσο ξεκάθαρο, αποφασιστικό και αυστηρό που καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο τις ενέργειες εξόρυξης που ανακοίνωσε η Τουρκία στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και υπογραμμίζει τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που έχουν αυτές, άμεσα στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων που μπορεί να αφορούν κυρώσεις κατά προσώπων ή εταιρειών, πάγωμα του διαλόγου και της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς (θα γίνει εισήγηση για να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, τον Ιούλιο). Ακόμη ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για μια ελληνική και κυπριακή διπλωματική επιτυχία που είναι αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Σύγκρουση δύο διαφορετικών σχεδίων για το μέλλον της χώρας

Σχετικά με τις εθνικές κάλπες, ο κ. Σιμορέλης ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν πλέον μπροστά τους δυο σχέδια που έχουν καταγραφεί με σαφήνεια για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται θηριώδεις φοροαπαλλαγές στους πλούσιους γεγονός που θα υπονομεύσει τα δημόσια έσοδα, τους στόχους της ελληνικής οικονομίας και τελικά θα οδηγήσει στο ξήλωμα του κοινωνικού κράτους. Η ΝΔ έχει μιλήσει ανοιχτά για ασφαλιστικό Πινοσέτ (ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης), επταήμερη εργασία, για ξεπερασμένο οκτάωρο (δηλαδή δωδεκάωρο χωρίς υπερωρίες) και παραχώρηση νοσοκομειακών τμημάτων σε ιδιώτες. Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί τις συντάξεις, ούτε υγεία για όλους και ο κ. Βρούτσης είπε ότι οι 120 δόσεις είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο. Έχουν στο πρόγραμμα τους την επαναφορά του μνημονιακού κανόνα 1:5 για προσλήψεις αποχωρήσεις στο δημόσιο, μιλούν για σχολεία πολλών ταχυτήτων με μείωση της χρηματοδότησης. Επομένως πρόκειται για ψήφο οπισθοδρόμησης για τους πολλούς την ώρα που η ολιγάριθμη επιχειρηματική ελίτ θα καρπώνεται πλήρως το όφελος της ανάπτυξης. 

   Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του και φυσικά κρίνεται για αυτά. Σε πολύ δύσκολές συνθήκες έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, εκσυγχρόνισε το κράτος, έκανε έργο και κράτησε την κοινωνία όρθια στηρίζοντας τους πιο αδύναμους. Επίσης έχει καταθέσει το πρόγραμμά του για τη δεύτερη τετραετία, βασισμένο στη στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο κ. Σιμορέλης υπογράμμισε ότι σε αυτές τις εκλογές στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για διαφάνεια στα οικονομικά και στη δημόσια διοίκηση, για δημοσιά Υγεία, δημόσια Παιδεία και εργασιακά δικαιώματα. Δίνουμε αγώνα υπεράσπισης της κοινωνικής ασφάλισης, της πρόνοιας και της κοινωνική συνοχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει 500.00 νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, με αυξημένους μισθούς. Η μάχη της 7ης Ιουλίου είναι μια μάχη για έξοδο ολόκληρης της κοινωνίας από την κρίση, για να παραμείνει η χώρα σε ένα ασφαλές και ελπιδοφόρο μονοπάτι.

Σιμορέλης Χρήστος

Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων με τον

ΣΥ.ΡΙΖ.Α– ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ