Χρ. Σιμορέλης: Προχωρά δυναμικά, επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και χωριά

Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Τρικάλων, Χρήστος Σιμορέλης περιόδευσε την Τρίτη 25/6 στα χωρία Γεωργανάδες, Κλωκοτός, Πετρόπορο και ακολούθησε ομιλία στους Ταξιάρχες. Η υποδοχή από τους κατοίκους των χωριών ήταν θερμή και η συζήτηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή. Ο Χρ. Σιμορέλης ενημέρωσε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία και απάντησε σε ερωτήματα για την αγροτική οικονομία, την ανάπτυξη και την καθημερινότητα των πολιτών.

     Την Τετάρτη το πρωί 26/6, ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφτηκε δημόσιες υπηρεσίες στην πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα τις ΔΟΥ, ΠΕΔΥ, ΕΦΚΑ, Δημαρχείο και Κτηματική Υπηρεσία. Ο Χρ. Σιμορέλης συνομίλησε με τους δημόσιους λειτουργούς και άκουσε τις επισημάνσεις τους. Οι άνθρωποι αυτοί κράτησαν το δημόσιο όρθιο σε δύσκολες εποχές.`

     Η ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των δημόσιων υπηρεσιών αποτέλεσε σημαντική πτυχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν αλλαγές δημοκρατικού μετασχηματισμού για ένα δημόσιο που δεν είναι διαβλητό. Επίσης από τον Αύγουστο του 2018, που η χώρα βγήκε από την μέγγενη των μνημονίων, ισχύει το 1:1 για προσλήψεις αποχωρήσεις στο δημόσιο γεγονός που επιτρέπει τη στελέχωση και την αναβάθμιση απολύτως αναγκαίων υπηρεσιών για τον πολίτη .

    Είναι σημαντικό αποτρέψουμε την επαναφορά του κανόνα 1:5, που έχει εξαγγείλει η ΝΔ, και σημαίνει καμία πρόσληψη σε Παιδεία, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος. Επίσης δεν πρέπει να επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση δομών του κοινωνικού κράτους, του ΕΣΥ, απολύσεις και εκχώρηση ευαίσθητων υπηρεσιών σε κρατικοδίαιτα εργολαβικά συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη τετραετία προχωρά με σχέδιο για την πλήρη μετάβαση στο ψηφιακό δημόσιο (διαφάνεια και περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας), σε αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο, καθώς και σε αναγκαίες προσλήψεις νέων επιστημόνων. Χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό και δημοκρατικό κράτος και για αυτό, στις 7 Ιουλίου στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Σιμορέλης, θα πραγματοποιήσει περιοδείες την Παρασκευή 28/6:

·         στις 9.30 στη Λαϊκή Καλαμπάκας & Δημόσιες Υπηρεσίες

·         στις 20.00 στο Πετρωτό

·         στις 20.30 στην Κρήνη

·         στις 21.00 στο Αχλαδοχώρι

·         στις 21.30 Ομιλία στην Οιχαλία