Χρ. Σιμορέλης: Συνάντηση με σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων είχε, την Τετάρτη 26/6, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Τρικάλων, Χρήστος Σιμορέλης. Η συζήτηση με τους λειτουργούς της υγείας έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν ουσιαστική. Ο Χρ. Σιμορέλης βρέθηκε μαζί τους για να ακούσει τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για το μέλλον. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται κάθε μέρα για τη Δημόσια Υγεία και αξίζει να στηριχθούν.

     Τα 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και οι παρεμβάσεις που έγιναν, απέδειξαν ότι μπορούσε να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, ακόμα και μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικά πλαίσιο. Το 2015, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρισκόταν στα όρια της κατάρρευσης, με δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και υποστελεχωμένες δομές. Κλειστές κλινικές, 5ευρο εισιτήριο, ανασφάλιστοι χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αυτή ήταν η κατάσταση στην υγεία.

     Από το 2015 έως το 2019 η παρέμβαση στην υγεία χαρακτηρίζεται εμβληματική και η χώρα πήρε τα εύσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθούν όλες οι δημόσιες δομές της χώρας με προσωπικό. Συνολικά, προσλήφθηκαν και υπηρετούν είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι, 19.500 υγειονομικοί.

    Προχωράμε για την πλήρη αναβάθμιση της δημόσιας υγείας με εξορθολογισμό των πόρων και μικρότερο κόστος σε σχέση με τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν να αλώσουν το ΕΣΥ. Για το διάστημα 2019-2022, προβλέπεται πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων, με προσλήψεις 10000 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει με την προκήρυξη 900 θέσεων μονίμων ιατρών ΕΣΥ και που σταμάτησε λόγω της προεκλογικής περιόδου. Οι δαπάνες για την Υγεία στο τέλος της τετραετίας θα ανέρχονται στο 6% του ΑΕΠ δηλ. στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

     Η Υγεία είναι και πρέπει να παραμείνει Δημόσιο Αγαθό που έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν κάνουμε πίσω για την Υγεία!