Χριστουγεννιάτικες γεύσεις στους φούρνους και στα ζαχαροπλαστεία μας

Ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της περιοχής μας εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την φετινή κίνηση, εξαιτίας των απαγορεύσεων και των περιοριστικών μέτρων

Μπορεί να απέχουμε τρεις περίπου βδομάδες από τα Χριστούγεννα, ωστόσο τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας άρχισαν να μας προμηθεύουν γιορτινές γεύσεις. Γεύσεις που έχουν ταυτιστεί με τα Χριστούγεννα και δεν είναι άλλες από αυτές των κουραμπιέδων, των μελομακάρονων και των λοιπών εδεσμάτων.

Ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί εργάζονται πυρετωδώς την τελευταία εβδομάδα παρασκευάζοντας τα γιορτινά γλυκίσματα. Ήδη στα ράφια και στους δίσκους των καταστημάτων, φούρνων και ζαχαροπλαστείων φιγουράρουν τα γλυκίσματα που ξεκίνησαν ήδη να προμηθεύονται οι κάτοικοι της περιοχής μας.

Οι τιμές δεν διαφέρουν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν μεταβληθεί. Ωστόσο μέχρι στιγμής η κίνηση χαρακτηρίζεται μικρή και αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες βαδίζοντας προς τα Χριστούγεννα. Από την πλευρά τους πάντως αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες σημειώνουν ότι αν συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα και δεν επιτρέπονται οι γιορτινές επισκέψεις η κίνηση στα γλυκίσματα θα παρουσιάσει πτώση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αναμένουν να δουν πως θα εξελιχτεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες κάτι το οποίο θα καθορίσει και τις παρασκευές γλυκισμάτων στα εργαστήρια τους.