Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ΓΕΛ Οιχαλίας

Ευχές σε μαθητές και γονείς απευθύνει η διεύθυνση και οι καθηγητές που επικεντρώνονται στο νόημα της Μητροπολιτικής Γιορτής της Γεννήσεως του Θεανθρώπου

Στο νόημα της Μητροπολιτικής Εορτής της Γεννήσεως του Θεανθρώπου επικεντρώνονται οι καθηγητές και ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Οιχαλίας, Δημήτριος Καγιούλης. Εύχονται στους μαθητές καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με ελπίδα, ευτυχία και υγεία.

«Η Γιορτή των Χριστουγέννων πάντοτε σηματοδοτούσε την αγάπη, την ειρήνη και την ελπίδα. Αυτήν την ελπίδα έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Με τον τρόπο όμως που εορτάζεται σήμερα, χάνει το βαθύτερο νόημά της μέσα στα λαμπερά στολίδια, τον υπερκαταναλωτισμό και την αδιαφορία, την επίδειξη της πολυτέλειας, του νεοπλουτισμού, και την εισβολή του λεγόμενου «΄Αι –Βασίλη», αυτού του ευτραφούς γέρου με την κόκκινη αμφίεση, παραποιώντας τον Μέγα Βασίλειο, Αρχιεπίσκοπο Καισαρείας, έναν από τους τρεις μεγάλους Ιεράρχες και δάσκαλο, που έζησε λιτά μοιράζοντας την περιουσία του για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο.

Ας προσεγγίσουμε αυτό το δώρο του Θεού, της ενσάρκωσης του Λόγου Του με περισυλλογή και ευγνωμοσύνη.

Για εμάς, τα Χριστούγεννα είναι επέτειος ζωής και χαράς. Κυρίως είναι αφορμή ελπίδας . Αυτή την ελπίδα την έχουμε ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Στα σκοτάδια του υλισμού και της απελπισίας, στις ερημιές του ψυχικού κενού, στο πλάσιμο του υπερανθρώπου και του τηλεανθρώπου, η παρουσία του Σωτήρα Χριστού είναι φως καθοδηγητικό κι ελπιδοφόρο. Γιατί Εκείνος είπε: ” Ἐγώ εἰμί τό φῶς τοῦ κόσμου’’…

Σ’ αυτές τις Άγιες μέρες που έρχονται κάτω από τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που ζούμε λόγω της υγειονομικής κρίσης, η Γέννηση του Χριστού, ας γίνει η απαρχή για να ανασυνταχθούμε εσωτερικά και να συνειδητοποιήσουμε το βαθύτερο νόημά της στην πορεία της ανθρωπότητας.

Η Γέννηση του Χριστού, ας γίνει το ¨εμβόλιο¨ Αγάπης που διαχέεται μυστικά στην ανθρωπότητα. Αυτό το ¨εμβόλιο¨ Αγάπης χρειαζόμαστε στην ¨επιδημία¨ της αδιαφορίας, της βίας, της πλεονεξίας, και της αδικίας που μαστίζει τις σύγχρονες εκκοσμικευμένες κοινωνίες.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *