Δεκάδες νεκρά ψάρια εκβράστηκαν στο Πηνειό ποταμό στην Νομή

Αγρότες αλλά και φορείς της περιοχής δεν μπορούν να αντιληφθούν την αιτία του φαινομένου ανησυχώντας για το περιβάλλον

Με μια άκρως δυσάρεστη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Νομής του Δήμου Φαρκαδόνας. Για ένα ακόμη καλοκαίρι αντίκρισαν στον Πηνειό ποταμό δεκάδες νεκρά ψάρια, στο ύψος της γέφυρας, που απέχει ελάχιστα μέτρα από την κατοικημένη ζώνη.

Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» Οι κάτοικοι και δη οι αγρότες που διέρχονται του σημείου αντίκρισαν δεκάδες νεκρά ψάρια που επέπλεαν στα νερά του ποταμού. Στο σημείο υπήρχε έντονη δυσοσμία λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών με τους αγρότες να ανησυχούν αφενός για την περιβαλλοντική καταστροφή, αφετέρου από την αιτία που προκλήθηκε το φαινόμενο.

Κάποιοι από τους αγρότες εκτιμούν ότι το φαινόμενο δημιουργήθηκε από την αισθητή πτώση των υδάτων, άλλοι πάλι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το Φαινόμενο, το οποίο εμφανίζεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι.

Στο σημείο έσπευσαν ο πρόεδρος της Νομής κ. Βαγγέλης Παπαλεξανδρής καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Δήμου Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Εργων και Θεματικός Αντιδήμαρχος Πελινναίων κ. Γιάννης Γεωργόλοπουλος.

Μαζί με τους αγρότες προχώρησαν σε μια πρόχειρη αυτοψία στο σημείο εκφράζοντας την θλίψη και την απογοήτευσή τους.

«Πραγματικά το γεγονός μας θλίβη και μας πονά. Μας γεμίζει ανησυχία καθώς στο ποτάμι εκβράστηκαν δεκάδες ψάρια, άγνωστο για ποιο λόγο. Παρακολουθούμε στενά το θέμα για να αποτρέψουμε κάτι χειρότερο που θα πλήξει το περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Γεωργολόπουλος.

Φόβος των κατοίκων η πρόκληση ασθενειών μιας και από τα νερά του Πηνειού αρδεύονται δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της Π.Ε. Τρικάλων με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Ντίνο Μπάρδα και τον προϊστάμενο του τμήματος Περιβάλλοντος κ. Αγαθάγγελο Τσιάρα. Το κλιμάκιο πήρε δείγμα από το νερό αν και όπως διαφαίνεται το γεγονός οφείλεται στην αισθητή πτώση των υδάτων.