Δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα φορέων και παραγόντων για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια που εκφράζονται από πολιτικούς και τοπικούς φορείς για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Μέσω των συλληπτήριων ευχών, φορείς και τοπικοί παράγοντες αποχαιρετούν τη πρόεδρο, τη γυναίκα πολιτικό, που υπηρέτησε τον τόπο για δεκαετίες. Αναφέρονται στο έργο και στην προσφορά της στο τόπο που θα μείνουν ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μεταξύ των άλλων συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν οι: 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά που έδωσε μέχρι τέλους, με αξιοθαύμαστη γενναιότητα και αξιοπρέπεια, τη μάχη για τη ζωή. Μια σπουδαία αγωνίστρια πολιτικός, που με τη ζωή και τις επιλογές της, έκανε στη πράξη υπέρβαση του εαυτού, για να υπηρετήσει και να προσφέρει στον τόπο της. Ο πρόωρος θάνατός της αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας, στην οποία έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα. Η δράση της, αποτελείιστορική παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές και τηνπορεία του Κόμματος που υπηρέτησε με συνέπεια.

Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

Σήμερα έφυγε από κοντά μας μια μεγάλη μαχήτρια της ζωής και της πολιτικής σκηνής. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια δυναμική και γενναία γυναίκα, μητέρα, σύζυγος και πολιτικός με όραμα. Αφήνει πίσω της σημαντική παρακαταθήκη ευπρέπειας, μετριοπάθειας και αξιοπρέπειας στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και σε όλους όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίζουν προσωπικά. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σημειώνει:

Η Φώφη έφυγε αγωνιζόμενη

Η τραγική είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά θλίψη μια μαχήτρια της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και γενναία μαχήτρια της ζωής που έφυγε πρόωρα αφήνοντας πίσω της ανεξίτηλο το αποτύπωμα των αγώνων της για την κοινωνική ευαισθησία, την ισότητα και του κοινωνικού πλεονάσματος της πολιτικής.
Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση της χώρας συμπαραστέκεται στην οικογένεια, στους φίλους της και σε όλους όσοι την αγαπούσαν.
Θερμά συλλυπητήρια

Δημήτρης Παπαστεργίου
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
Δήμαρχος Τρικκαίων

ΣΗΜ.: Η φωτογραφία από την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στον Μύλο των Ξωτικών, την παραμονή Χριστουγέννων του 2017

Κίνημα Αλλαγής Τρικάλων

Αντίο Αγαπητή  μας  Πρόεδρε, Αντίο Φώφη Γεννηματά Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας

Δεν υπάρχουν λόγια για τον άδικο και πρόωρο χαμό σου. Ανείπωτη Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλες τις  Ελληνίδες   και τους Έλληνες. Η απώλεια μεγάλη, όμως θα μείνεις στις καρδιές μας για πάντα.

Θα μείνεις στις καρδιές μας για το ήθος σου, την αξιοπρέπεια σου, την δύναμη της ψυχής σου, την μαχητικότητα σου  για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία, το όραμα σου για την κεντροαριστερά και την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, τους αγώνες σου για την Ενότητα του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. Ήσουν πάντα μεγάλη αγωνίστρια και στην ζωή και στην πολιτική. Περιφρονούσες τον καρκίνο. Και τελικά επέλεξες να φύγεις ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού, θέλοντας να στείλεις μήνυμα σε όλες τις γυναίκες να μην τον φοβούνται. Να τον πολεμάνε κοιτάζοντας τον κατάματα.

Στα δύσκολα χρόνια που βίωσε η παράταξη ήσουν μπροστά, πάντα με χαμόγελο, αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα. Ποτέ δεν επέτρεψες να σε καταβάλλει η προσωπική σου δοκιμασία.

Στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή στις 3 αυτού του μήνα ήσουν η δυναμική Φώφη Γεννηματά που μιλούσε για τις ιδέες της, για την υποψηφιότητα της, για την  ενότητα της μεγάλης δημοκρατικής  παράταξης και τίποτα δεν έδειχνε ότι μέσα σε 22 μέρες θα έφευγες από την ζωή.

Τα κατάφερες… Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής έμεινε όρθιο.

Σου χρωστάμε πολλά. Εγγυήθηκες την ΕΝΟΤΗΤΑ  και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  του. Είναι η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΟΥ. ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ.

Θα σε θυμόμαστε πάντα για το ήθος, την ειλικρίνεια, την καθαρότητα των πολιτικών σου θέσεων, την μεγαλοψυχία, την αγάπη  σου για την ζωή…

Καλό σου Ταξίδι …..

Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Με μεγάλη συγκίνηση και βαθειά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά. Η μάχη που έδωσε για τη ζωή με τόση αξιοπρέπεια αποδεικνύει την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την γενναιότητα που έδειξε σε ολόκληρη την πολιτικής της πορεία.

Η χώρα μας χάνει μία μαχήτρια και από σήμερα είναι πολιτικά πιο φτωχή.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους της.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 57 ετών η Φώφη Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια μαχήτρια της ζωής αλλά και της πολιτικής. Ο αγώνας της στον στίβο της πολιτικής αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Υπήρξε παράδειγμα ήθους κι αξιοπρέπειας σε κάθε της βήμα. Πάλεψε μέχρι το τέλος γενναία αλλά δεν τα κατάφερε. Η προσωρινή Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Τρικάλων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
Γιώργος ΤσιάκαλοςΟυρανία Παπαζεύκου

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – Δ.Ε.Ε.Π ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Φώφη Γεννηματά ήταν γενναία πολιτικός και άνθρωπος μέχρι την τελευταία στιγμή της.

Την διέκρινε πάντα η συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων, μαχόμενη  αρκετά χρόνια με την περιπέτεια της υγείας της.

Στην οικογένειά της και στο ΚΙΝΑΛ εκφράζουμε βαθιά και ειλικρινή συλληπητήρια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τα λόγια μιας μητέρας….«Οδυνηρό να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα»«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου», είχε πει η Φώφη Γεννηματά, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Alpha τον Ιούνιο του 2020, προσθέτοντας ότι «εμείς (σ.σ. εννοεί την ίδια και την αδερφή της) ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό».Κάποιες φορές τα λόγια δεν μπορούν ,να περιγράψουν το μέγεθος της θλίψης…Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο, να έχεις @Φώφη Γεννηματά…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΟΥΤΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Καλό ταξίδι στην Φώφη Γεννηματά. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους δικούς της ανθρώπους.

Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά την Τετάρτη, ημέρα της κηδείας

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Παράλληλα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη.

«Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

»Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέθανε στις 12:04, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας σε πένθος τον πολιτικό κόσμο.

Μαχήτρια στη ζωή, δυναμική γυναίκα και μητέρα, πολιτικός με όραμα: Αυτοί οι τρεις χαρακτηρισμοί, θα μπορούσαν να «φωτογραφίσουν» τη Φώφη Γεννηματά, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε όλη την πολιτική διαδρομή της, ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *