Δεκάδες τα κρούσματα κορονοϊού που δέχεται και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Τα κρούσματα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές προέρχονται από δυο κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας και μία κοινότητα όμορου Δήμου με αυτόν της Φαρκαδόνας

Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας που ασφυκτιούν από τα κρούσματα κορονοϊού που καταφθάνουν σε καθημερινή βάση στα νοσηλευτικά ιδρύματα με τους ασθενείς να χρειάζονται περεταίρω εξετάσεις και νοσηλεία, είτε σε κλινικές covid19 είτε σε ΜΑΦ και ΜΕΘ.

Πλέον τα περιστατικά κορονοϊού αυξάνονται σε καθημερινή βάση και στα κέντρα υγείας του νομού, ταυτόχρονα κι σε αυτό της Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «ΚΡΗΝΗ LIVE» από ταμέσα τηςπερασμένης εβδομάδας και στο κέντρο υγείας Φαρκαδόνας, παρατηρείται αύξηση θετικών κρουσμάτων, από δυο συγκεκριμένες κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας και μία κοινότητα όμορου Δήμου με αυτό της Φαρκαδόνας.

Ασθενείς με συμπτώματα υψηλό πυρετό, πονόλαιμο, πόνους στα κόκαλα-μυαλγίες, πονοκεφάλους, ζαλάδες, διάρροιες και εμετούς επισκέπτονται το κέντρο υγείας Φαρκαδόνας και υποβάλλονται άμεσα σε τεστ κορονοϊού. Πολλά περιστατικά ωστόσο είναι ασυσυμπωματικά και εντοπίζονται μετά την εμφάνιση θετικού ατόμου της οικογενείας ή στενού συγγενικού όπου υπήρξε επαφή.

Οι γιατροί λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα την έκδοση των αποτελεσμάτων προχωρούν σε διαχωρισμό ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για όσους νοσούν και αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, ή ηλικία του ανέρχεται 60 και άνω και παρουσιάζουν υψηλό πυρετό μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων. Για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά και σύμφωνα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζουν αν δεν απαιτείται η μεταφορά στο νοσοκομείο, τίθενται σε κατ΄ οικον περιορισμό, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που έχουν νοσήσει από κορονοϊό κι έχουν μεταφερθεί στο κέντρο υγείας για να λάβουν οδηγίες από γιατρούς ή να εξεταστούν. Μέχρι στιγμής πάντως οι διακομιδές από το κέντρο υγείας στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων είναι αρκετές, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της βάρδιας να προβληματίζονται για την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού σε συγκεκριμένες κοινότητες.

Οι γιατροί συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή, αποφυγή στις μετακινήσεις, τήρηση των μέτρων με θρησκευτική ευλάβεια, καθώς πλέον πέραν του κορονοϊού ευνοούνται και οι εποχικές ιώσεις εξαιτίας της εναλλαγής των καιρικών συνθηκών.