Δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες οι υποψήφιοι

Στην Βιολογία και στην Κοινωνιολογία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των πανελλήνιων εξετάσεων

Με τα μαθήματα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας και Θετικών Σπουδών και τη Κοινωνιολογία για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών συνεχίστηκαν και στα Τρίκαλα οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων.

Για τρίτη ημέρα οι Τρικαλινοί υποψήφιοι πέρασαν τις πύλες των 14 συνολικά εξεταστικών κέντρων με τις εξετάσεις να διεξάγονται ομαλά χωρίς να προκύπτουν προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων και για τα δυο εξεταζόμενα μαθήματα δήλωσαν συμμετοχή 383 υποψήφιοι του νέου συστήματος, εκ των οποίων προσήλθαν να διαγωνιστούν 369 υποψήφιοι, απουσίαζαν 14 με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 3,66%. Με το παλιό σύστημα δήλωσαν συμμετοχή 32 υποψήφιοι, συμμετείχαν στις εξετάσεις 26 με το ποσοστό αποχής να αγγίζει το 18,75%.

Κατά την έξοδο των υποψηφίων από τα εξεταστικά κέντρα και δη εκείνων που διαγωνίστηκαν στη Βιολογία, τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Τα θέματα τα οποία κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα της ύλης κλιμακούμενης δυσκολίας με τους καλά, ωστόσο, διαβασμένους μαθητές να μπορούν να αποδώσουν και να αποκομίσουν τις επιθυμητές βαθμολογίες.

Στο δεύτερο μάθημα αυτό της Κοινωνιολογίας η εικόνα δεν υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος βαθμός δυσκολίας, εκτός από το τέταρτο θέμα το οποίο ήταν συνδυαστικό.

Το πρώτο θέμα χαρακτηρίστηκε βατό και κατανοητό και εύκολο να εντοπιστούν οι απαντήσεις στο βιβλίο. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα Β, στο οποίο ήταν σαφείς οι εκφωνήσεις. Το θέμα Γ3 ήθελε αρκετά μακροσκελή απάντηση και χρειαζόταν σε έναν βαθμό κριτική σκέψη από τους υποψήφιους.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα συνεχιστούν για τους υποψήφιους των ΓΕΛ των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας τη Δευτέρα, με το μάθημα της Φυσικής (νέο σύστημα).

Για τους υποψήφιους που εξετάζονται με το παλαιό σύστημα, τη Δευτέρα θα εξεταστούν στη Φυσική (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

KRINI LIVE