Δεν δείχνει να βελτιώνεται ο καιρός

Η επέλαση της «Αθηνάς» συνεχίζεται σε όλο το φάσμα του νομού με τον καιρό να αναμένεται να παρουσιάσει σημάδια πρόσκαιρης βελτίωσης από το απόγευμα της Δευτέρας

Το ίδιο ακριβώς μοτίβο διαμορφώθηκε και τη χθεσινή ημερά σχετικά με τις επικρατούσες συνθήκες στα Τρίκαλα και σε όλο το νομό. Χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και βροχοπτώσεις συνέθεσαν το φθινοπωρινό σκηνικό που διαμορφώνεται το τελευταίο τριήμερο.

Οι άστατες καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και η πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από το απόγευμα της Δευτέρας. Ωστόσο αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ καθώς από την Πέμπτη το πρωί ο καιρός ξανά χαλάει με κύρια χαρακτηριστικά την εκ νέου πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις έντονες βροχοπτώσεις σε όλο το φάσμα της κεντρικής Ελλάδας.

Από την πλευρά της και για δεύτερη συνεχή ημέρα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο μηχανισμός των Δήμων βρέθηκε στις επάλξεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα. Για μια ακόμη ημέρα από το πρωί του Σαββάτου μηχανήματα της Περιφέρειας ανηφόρησαν σε ορεινές περιοχές της Πύλης και της Καλαμπάκας προκειμένου να αντιμετωπίσουν καταπτώσεις χωμάτινων όγκων και βράχων καθώς επίσης να απομακρύνουν και φερτά υλικά που μετέφεραν οι χείμαρροι αποκλείοντας τις εισόδους ροής των γεφυρών. Η κατάσταση χαρακτηρίστηκε ελεγχόμενη, ωστόσο για μια ακόμη ημέρα η προσοχή στρεφόταν στα ποτάμια, και δη στον Πηνειό, όπου η στάθμη των νερών αυξανόταν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Το γεγονός ότι η βροχές στις περισσότερες των περιπτώσεων στις ορεινές περιοχές δεν είχαν μεγάλη ένταση, απέτρεψαν μέχρι στιγμής πλημμυρικά φαινόμενα στις πεδινές περιοχές του νομού και δη της Φαρκαδόνας, που αποτελεί ζώνη ανάσχεσης των νερών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *