Δεν λένε να υποχωρήσουν ακόμη τα νερά καθώς υπάρχει μεγάλη ροή από Καρδίτσα

Εργασίες εκτόνωσης της υψηλής στάθμης των νερών στο Μέγα ποταμό μεταξύ Κλοκοτού και Μαραθέας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να βελτιώθηκαν, ωστόσο οι αυξημένοι όγκοι νερού που συγκεντρώνονται σε χειμάρρους, αρδευτικά κανάλια και ποταμούς εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας του περασμένου Σαββατοκύριακου, συνεχίζουν να προκαλούν την αγωνία κατοίκων κοινοτήτων και αγροτών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Η στάθμη των νερών σε ποταμούς των Τρικάλων και της Καρδίτσας συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα στο Μέγα ποταμό, που βρίσκεται στα όρια των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και συγκεκριμένα ανάμεσα από Κλοκοτό Τρικάλων και Μαραθέα Καρδίτσας. Στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης εκμισθωμένα μηχανήματα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν εργασίες στα θυροφράγματα για την εκτόνωση των νερών με σταδιακή μεταφορά στο Πηνειό ποταμό προκειμένου να μην απειληθούν καλλιέργειες αλλά το σημαντικότερο οικισμοί. Στο σημείο βρέθηκαν παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και Τρικάλων, μεταξύ των οποίων και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Όπως κατέγραψε η «ΚΡΗΝΗ LIVE» που βρέθηκε στο σημείο, ακόμη και σήμερα από το νομό Καρδίτσας εισέρχονται νερά, από ποταμούς και παραποτάμους, γεγονός που καθυστερεί την εκτόνωση των φαινομένων.