Δεν μπορούν να αποφύγουν τα έξοδα της αγοράς ταμπλετ και Η/Υ

Αυξάνονται οι ηλεκτρονικές αγορές και στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας σε ψηφιακό εξοπλισμό εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας

Πριν εμφανιστεί ο κορονοϊός και διανύοντας εποχές μακριά από το άγχος του εγκλεισμού και της καραντίνας, το κάθε νοικοκυριό είχε στη διάθεση του έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ένα τάμπλετ για να τακτοποιεί κάποιες πρόσκαιρες ανάγκες και λειτουργίες.

Η πανδημία του κορονοϊού επέφερε αλλαγές στο τρόπο ζωής όλων μας, στους εργαζόμενους αλλά και στους μαθητές που το σύνολο πλέον εργάζεται μέσω τηλεργασίας και των μαθητών μέσω τηλεκπαίδευσης. Τα δυο νέα δεδομένα που προέκυψαν από την επέλαση του κορονοϊού, σαφώς και αύξησαν τα έξοδα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Έξοδα που σχετίζονται με την προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού για τις ανάγκες των εργαζομένων και των μαθητών.

Πλέον οι ηλεκτρονικές παραγγελίες και στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταμπλετ και λαπτοπ είναι αυξημένες καθώς η κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον δύο μαθητές με τις ανάγκες να προσαυξάνονται όταν ένας εκ των δυο ή και οι δυο γονείς εργάζονται μέσω τηλεργασίας.

Κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα ταμπλετ με 100-150 ευρώ, ενώ οι τιμές για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ποικίλλουν, από 300-800 ευρώ. Τα προαναφερόμενα ποσά δεν είναι μικρά, αντιθέτως, ειδικά στην παρούσα περίοδο που τα οικονομικά των νοικοκυριών είναι σε άσχημη κατάσταση λόγω της γενικότερης ύφεσης, την αγορά κλειστή και την ιδιωτική οικονομία στο μεγαλύτερο τμήμα της να υπολειτουργεί.