Διαμορφώθηκε ο 4ος όροφος του ΓΝΤ

Είναι έτοιμος σε περίπτωση που προκύψει να υποδεχτεί και να νοσηλεύσει ασθενείς με ήπια συμπτώματα κορονοϊού  

Καθόλα έτοιμο εμφανίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για την περίθαλψη ήπιων περιστατικών ασθενών που τυχόν νοσήσουν από τον κορονοϊό. Προ ημερών ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς κλινικών που φιλοξενούνταν στον 4ο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος και ο χώρος πλέον μετά την διαμόρφωση που πραγματοποιήθηκε είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί, ασθενείς που νοσήσουν από τον κορονοϊό, οι οποίοι θα παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κώστα Γρηγορίου, το νοσοκομείο βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και είναι καθόλα έτοιμο να αντιμετωπίσει ήπια περιστατικά ασθενών. Όπως υποστήριξε ο διοικητής το νοσοκομείο αρκετά νωρίς έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, για την προστασία των ασθενών αλλά και του προσωπικού. Πριν αρκετό διάστημα στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου τοποθετήθηκε οικίσκος στον οποίο ελέγχονται ύποπτα περιστατικά, με την λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων.

Ζητά προσλήψεις μονίμων η ΕΙΝΚΥΝΤ

Ψήφισμα στην διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων  κοινοποίησε η διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Τρικάλων, κάνοντας λόγο για ελλείψεις που καταγράφονται σε μέσα ατομικής προστασίας και ζητώντας προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της πανδημίας η υπομονή μας έχει ήδη φτάσει στα όρια της, καθώς καθημερινά όλο και πιο αισθητή γίνεται τόσο η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας όσο και κατάλληλου χώρου νοσηλείας ασθενών ύποπτων για Covid-19.

Συνάδελφοί μας υποστελεχωμένων κλινικών, του Παθολογικού και Παιδιατρικού Τ.Ε.Π., ήδη καλούνται να εξετάζουν υπό αντίξοες συνθήκες, με ημίμετρα και σε ακατάλληλο χώρο, ύποπτα κρούσματα Covid-19, ενώ παράλληλα καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον υπόλοιπο όγκο των επειγόντων περιστατικών, με αποτέλεσμα να αγγίζουν τα όρια της εργασιακής εξουθένωσης. Καλούνται στην ουσία να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα έκτακτης ανάγκης, ενώ το νοσοκομείο μας βρίσκεται ήδη σε έκτακτη ανάγκη λόγω ελλείψεων.

Ζητάμε άμεσα από τη διοίκηση του Γ.Ν.Τ. να προβεί σε διαμόρφωση άλλου κατάλληλου χώρου που να διασφαλίζει τόσο την αξιοπρεπή νοσηλεία των ασθενών μας όσο και τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας των υγειονομικών.

Τέλος, δηλώνουμε πως το ζήτημα της ατομικής ευθύνης είναι σημαντικό και καλούμε όλους να πειθαρχήσουν, δεν πρέπει όμως να υπερκαλύπτει την ευθύνη της κεντρικής εξουσίας για:

1. Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών.
2.Κλίνες Μ.Ε.Θ. και Μ.Α.Φ.
3.Μέσα ατομικής προστασίας σε όλους
4.TESTS σε όλους τους υγειονομικούς (οδηγίες Π.Ο.Υ.)
5.Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών.
6.Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

KRINI LIVE