Διανυχτέρευσε και διασκέδασε στην Πηνειάδα το «καραβάνι της κουλτούρας»

Εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία που τους παρείχε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστος Γιαννακός και η οικογένεια του

Οι κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας ξέρουν «τι εστί» φιλοξενία και το αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση.  Το απέδειξαν περίτρανα οι κάτοικοι του Κλοκοτού πριν από λίγες ημέρες και αυτή τη φορά ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός και η οικογένεια του, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν με ιδιαίτερη χαρά και καλοσύνη 25 ανθρώπους, που πρόσφατα είχαν διανυχτερεύσει στον Κλοκοτό.

Τα μέλη του αποκαλούμενου «καραβάνι της κουλτούρας» που διασχίζει με σούστες και άλογα την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες με τελικό προορισμό τη Βουλγαρία.

Ο πρόεδρος της Πηνειάδας κ. Χρήστος Γιαννακός, η οικογένεια του, αλλά και οι κάτοικοι του μικρού χωριού, υποδέχτηκαν τους 25 ευρωπαίους με μεγάλη χαρά.  Η εντύπωση πραγματικά ξεπερνούσε κάθε όριο, καθώς οι επισκέπτες από χώρες της Ιταλίας, της Γαλλίας, Πορτογαλίας, Αγγλίας, Μαρόκο, Αργεντινής, Ρουμανίας, Βραζιλίας δεν χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα για την μετακίνηση τους, αλλά διασχίζουν την χώρα μας με κάρα και άλογα.

Στάθμευσαν, όπως και στον Κλοκοτό, έτσι και στην Πηνειάδα, στις όχθες του Πηνειού ποταμού, όπου διανυχτέρευσαν επί διημέρου, ενώ χθες το βράδυ διασκέδασαν έως αργά στο μικρό καφενείο του χωριού, που διατηρεί η οικογένεια Γιαννακού.

Οι απρόσμενοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν, να παίξουν τη δική τους παραδοσιακή κι όχι μόνο μουσική και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα.

Ευχαρίστησαν την οικογένεια όπως και το σύνολο του χωριού για τη φιλοξενίά ενώ νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής πήραν το δρόμο για την πόλη της Λάρισας.

Και το μακρύ ταξίδι συνεχίζεται έως τον τελικό προορισμό που είναι η Βουλγαρία.