Διατεθειμένος να συνεργαστεί δείχνει ο Θανάσης Μεριβάκης

Θανάσης Μεριβάκης: «Δεσμεύομαι για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας, πως θα είμαστε κοντά στην νέα δημοτική αρχή και παρόντες την επόμενη μέρα, αφού ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλλει «τη σύνθεση και τη συνεργασία»

Τη διάθεσή του να βρίσκεται κοντά στη νέα δημοτική Αρχή, αφού ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλλει «τη σύνθεση και τη συνεργασία», εκφράζει ο δήμαρχος Φαρκαδόνας και υποψήφιος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές κ. Θανάσης Μεριβάκης. Ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, συγχαίρει το νέο δήμαρχο Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου, επικεντρώνοντας την προσοχή στις δυσκολίες που φέρνει ο «Κλεισθένης», υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι στο όνομα της συνέχειας και της λειτουργίας του Δήμου να προκύψουν οι κατάλληλες προγραμματικές δεσμεύσεις-συγκλύσεις και συνεργασίες πέρα από κάθε προσωπική πολιτική και φιλοδοξία, μακριά από λαϊκισμούς και αποκλεισμούς.

Αναλυτικά το συγχαρητήριο μήνυμα του Θανάση Μεριβάκη έχει ως εξής:

«Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ το ΔΗΜΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ», θα ήθελα να συγχαρώ για την εκλογή του το νέο Δήμαρχο του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Γιάννη Σακελλαρίου και να του ευχηθώ κάθε πρόοδο και κάθε επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει για το Δήμο μας.

 Έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων του Δήμου μας αλλά και των προσδοκιών που όλοι μας, προεκλογικά, δημιουργήσαμε στους δημότες μας, αισιοδοξώ πως θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζοντας την ανοδική πορεία στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Αφήνουμε ως παρακαταθήκη στην επόμενη δημοτική αρχή έναν «οικονομικά υγιή» Δήμο και ένα «μεγάλο έργο», το οποίο πρέπει να συνεχιστεί. Υπάρχουν έργα σε εξέλιξη που πρέπει να ολοκληρωθούν, έργα που έχουν δημοπρατηθεί και πρέπει να υλοποιηθούν, συμβάσεις υπογεγραμμένες που πρέπει να εκτελεστούν καθώς και αρκετές μελέτες με έτοιμα έργα που πρέπει να προχωρήσουν. Το αποτύπωμά μας είναι έντονο και καθαρό όπως και ο έντιμος αγώνας μας.

Και επειδή η αλλαγή δημάρχου δεν σημαίνει πως σταματάει η λειτουργία του Δήμου, θα του παρέχω κάθε ενημέρωση και κάθε δυνατή ευκολία για να λειτουργήσει ο Δήμος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μαζί με την καθημερινότητα του Δήμου υπάρχουν μεγάλα και σημαντικά θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Πρέπει ο Δήμος να συνεχίσει την λειτουργία του, γιατί αυτό αποτελεί βασική υποχρέωσή μας προς το δημότη.

Η αναλογικότερη εκπροσώπηση που επέβαλλε ο νόμος του Κλεισθένη, φέρνει και τις πρώτες δυσκολίες στην συγκρότηση των καινούργιων δημοτικών συμβουλίων. Θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια και καλή θέληση προκειμένου να αποκατασταθεί μια ομαλή διοικητική και ταυτόχρονα αποτελεσματική λειτουργία του. 

Φυσικά το μεγάλο φορτίο πέφτει στον δήμαρχο. Αλλά η ομαλή και ταυτόχρονα παραγωγική λειτουργία ενός δημοτικού συμβουλίου είναι πια αρμοδιότητα και ευθύνη των δημοτικών συμβούλων. Και περισσότερο των συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν το φορτίο των συνεργασιών.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι να συναινέσουν, ώστε να καταφέρουν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν σε κάποια βασικά και στοιχειώδη πράγματα για να μπορέσει ο Δήμος να κρατήσει το βήμα του.

Θα πρέπει στο όνομα της συνέχειας και της λειτουργίας του Δήμου να προκύψουν οι κατάλληλες προγραμματικές δεσμεύσεις-συγκλύσεις και συνεργασίες πέρα από κάθε προσωπική πολιτική και φιλοδοξία, μακριά από λαϊκισμούς και αποκλεισμούς.

Και δεσμεύομαι για το καλό του Δήμου και των δημοτών μας, πως θα είμαστε κοντά στην νέα δημοτική αρχή και παρόντες την επόμενη μέρα, αφού ο νέος εκλογικός νόμος επιβάλλει «τη σύνθεση και τη συνεργασία». «Σύνθεση και συνεργασία» για τις οποίες ήδη δείξαμε τα πέντε προηγούμενα χρόνια πως μπορούμε να τις διασφαλίσουμε και να τις εγγυηθούμε.».