Διερευνητική η πρώτη ημέρα των εκπτώσεων

Σε έρευνα αγοράς προχώρησαν οι καταναλωτές συγκρίνοντας τις τιμές οι οποίες είναι μειωμένες από 40 έως και 70%

Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως και τις αρχές Σεπτέμβρη.

Και παρόλο που στις βιτρίνες των καταστημάτων φιγουράρουν τα πρώτα ποσοστά των εκπτώσεων που φτάνουν μέχρι και 70%, σε πολλά εμπορικά οι καταναλωτές με δυσκολία έβαζαν πρώτη μέρα των εκπτώσεων το χέρι στην τσέπη.

Εξάλλου αρκετοί έμποροι, που έχουν την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, δεν περιμένουν μεγάλα «θαύματα» από την περίοδο αυτή, που πλέον δεν αποτελεί σημαντική «ανάσα» για τα ταμεία τους.

Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών, που είναι μισθοσυντήρητοι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να διαθέσουν τέτοιο μέρος των εισοδημάτων τους σε καταναλωτικές αγορές που απαιτείται για την αναθέρμανση της αγοράς δεν αλλάζει ούτε την περίοδο των εκπτώσεων, όσο ελκυστικές κι αν είναι οι μειώσεις τιμών στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν οι έμποροι. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού, περίοδος κατά την οποία πολλοί εργαζόμενοι ήρθαν να συντηρηθούν με τα επιδόματα και τα βοηθήματα.

Κατά την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων η κίνηση των καταναλωτών ήταν διερευνητική και αποσκοπούσε μόνο στη σύγκριση τιμών και ειδών, κυρίως ένδυσης και υπόδησης.

Ούτως ή άλλως πάντως οι πρώτες ημέρες των εκπτώσεων είναι διερευνητικού χαρακτήρα για τους καταναλωτές, που συγκρίνουν τιμές και ποιότητες ειδών, κυρίως ένδυσης και υπόδησης, πριν προχωρήσουν στις αγορές τους.
Καταστηματάρχης σημείωνε πως σαφή εικόνα της κίνησης στην τοπική αγορά την περίοδο των εκπτώσεων θα διαμορφωθεί μετά το πρώτο 15νθημερο, δηλαδή στις αρχές του επόμενου μήνα.

KRINI LIVE