Δήμος Φαρκαδόνας: Επιχείρηση απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κοσμάς, σε συνεργασία με το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή και τις Υπηρεσίες του Δήμου, ξεκίνησαν τις ενέργειες, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα εγκαταλελειμμένα οχήματα να απομακρυνθούν από τους δρόμους

Πρωτοβουλίες για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων οχημάτων και μηχανημάτων που βρίσκονται σταθμευμένα σε δρόμους των κοινοτήτων της Φαρκαδόνας, λαμβάνει ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» το φαινόμενο είναι έντονο στην πλειονότητα των κοινοτήτων του Δήμου μας, με τα παράπονα πολιτών να αυξάνονται προς τους προέδρους για την δημοτική Αρχή. Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο και στα παράπονα που μεταφέρονται σε τακτική βάση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Κοσμάς, σε συνεργασία με το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή και τις Υπηρεσίες του Δήμου, ξεκίνησαν τις ενέργειες, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα εγκαταλειμμένα οχήματα να απομακρυνθούν.

Όπως ανέφερε ο κ. Κοσμάς, το φαινόμενο πέραν από αντιαισθητικό κρύβει και επικινδυνότητα. Τα εγκαταλειμμένα οχήματα τα οποία ανήκουν σε ιδιοκτήτες που δεν βρίσκονται στη ζωή και οι συγγενείς τους βρίσκονται μακριά σε άλλες περιοχές της χώρας και τους εξωτερικού αποτελούν εστίες μόλυνσης, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Σε ορισμένες πάλι περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στην διέλευση μεγάλων οχημάτων που διέρχονται των σημείων.

Ήδη ο αντιδήμαρχος έχει έρθει σε επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας, ενώ για την Παρασκευή έχει θα έχει συνάντηση με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητες Τρικάλων, προκειμένου να συζητήσει το θέμα και να λάβει τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Αμέσως μετά ο Δήμος θα έρθει σε επικοινωνία με τους προέδρους, ώστε από κοινού να επικολλήσουν στα οχήματα ειδικό προσκλητήριο που θα αφορά ιδιοκτήτες ή συγγενείς τους και με τα οποία θα καλούνται να απομακρύνουν τα οχήματα εντός 45 ημερών.

Σε διαφορετική περίπτωση και αν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, τότε ο Δήμος θα κληθεί να απομακρύνει τα οχήματα ή μηχανήματα από τους δρόμους, μεταφέροντας σε κάποιο χώρο ανακύκλωσης ή σε ενδεχομένως σε χώρο που θα ορίσει.

«Θα καταφύγουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Σε διαφορετική περίπτωση κι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα λάβουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα