Δημόσια ΙΕΚ: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις

Για τα Δημόσια ΙΕΚ – Εγγραφές των επιτυχόντων του παράλληλου μηχανογραφικού

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, για τις 20.000 επιπλέον θέσεις, όπως επίσης και οι εγγραφές των επιτυχόντων ΔΙΕΚ του παράλληλου μηχανογραφικού.

Συγκεκριμένα για λίγες ακόμη μέρες θα συνεχιστούν οι αιτήσεις δήλωσης προτίμησης των ενδιαφερομένων για 20.000 διατιθέμενες θέσεις σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΕΙΚ) αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και οι εγγραφές των άνω των 8.000 επιτυχόντων σε θέσεις στα ΔΙΕΚ που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/.

Φέτος θα λειτουργήσουν 103 ειδικότητες, που δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση.

Η κατάρτιση στα ΙΕΚ διαρκεί 4 εξάμηνα και μετά ακολουθεί η υποχρεωτική Πρακτική Ασκηση.

Ο απόφοιτος λαμβάνει Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης και στη συνέχεια δύναται να συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ στο αντικείμενο της ειδικότητάς του για να αποκτήσει Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Η φοίτηση πραγματοποιείται τα απογεύματα και η κατάρτιση ξεκινάει στις αρχές Οκτωβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *