Δυο φίλοι, μια έγνοια…

Δήμος Μανιώτης και Θρασύβουλος Κοντούλης: Δυο πρόσωπα με πολλές ομοιότητες και πολλές αυτοδιοικητικές ιδέες ετοιμάζονται να βαδίσουν προς τις εκλογές του Μαΐου

Έχουν πολλά κοινά: ανήκουν στην ίδια γενιά (37 και 31 ετών, αντίστοιχα), στο ίδιο Σώμα (ΕΛ.ΑΣ.), τρέφουν τον ίδιο (σφοδρό) έρωτα (σ.σ. διάβαζε Τοπική Αυτοδιοίκηση), διακατέχονται από την ίδια λογική και (δημιουργική) αγωνία (για τον τόπο τους). Ακόμη κι όταν βρεθούν για καφέ, όπως στο φωτογραφικό ενσταντανέ, τα αυτοδιοικητικά δεν λείπουν (ποτέ) από το… τραπέζι.

Ο Δήμος Μανιώτης, αστυνομικός στο Α.Τ. Φαρκαδόνας και δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ήρθε να ξαφνιάσει ευχάριστα με την παρουσία και τις απόψεις του επί τοπικών και κοινωνικών ζητημάτων. Κι αυτό γιατί είναι νέος, καθαρός, ψαγμένος και (προπαντός) άφθαρτος.

Ο Θρασύβουλος Κοντούλης, αστυνομικός επίσης στο Α.Τ. Φαρκαδόνας και σύμβουλος στην Τ.Κ. Πηνειάδας, εκτός από νιάτα, έχει ποικιλία ιδεών, πληθώρα προτάσεων, ειδικές δεξιότητες και αγάπη που δεν… μετριέται για το χωριό του.

Αμφότεροι εμφανίζονται (παν)έτοιμοι να δώσουν αυτοδιοικητικό «παρών» στις επερχόμενες εκλογές διεκδικώντας την ψήφο των συνδημοτών τους.

Ο Δ. Μανιώτης, ερωτευμένος …παράφορα με την Τ.Α., το πήρε απόφαση και κατεβαίνει για να ανανεώσει τους «όρκους πίστης» μαζί της γι’ άλλη μια 4ετία. Και υπό καλύτερες προϋποθέσεις

Ο Θρ. Κοντούλης δεν αρκείται στην αγαπητική σχέση με την γενέθλια γη. Θέλει κι έναν Δήμο που θα είναι μπροστάρης και όχι ουραγός των αυτοδιοικητικών εξελίξεων.

Οι δυο τους θεωρούν υποχρέωσή τους την ενασχόληση με τα κοινά. Θέλουν να κάνουν τον λόγο τους έργο. Και θα τους δοθεί σύντομα η ευκαιρία…