Δυο ημέρες απέμειναν για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ.

Ολοκληρώνονται την Τρίτη οι πανελλήνιες εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια και ξεκινούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα

Μπορεί το γενικό μέρος των πανελλήνιων εξετάσεων να ολοκληρώθηκε για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, ωστόσο ο διαγωνισμός συνεχίζεται για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις στα ΓΕΛ και στο γενικό μέρος, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, με την πλειονότητα των υποψηφίων να στρέφουν την προσοχή τους στην ανακοίνωση των βαθμολογιών, οι οποίες καθυστερούν ακόμη και προσδιορίζονται για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι οποίοι από την ερχόμενη Τετάρτη θα ριχθούν στην μάχη της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων αλλά και των υγειονομικών και αθλητικών δοκιμασιών για τις Σχολές Φυσικές Αγωγής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑ.Λ. συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου και στα Τρίκαλα με την εξέταση των μαθημάτων των Αρχών Βιολογικής Γεωργίας, του Προγραμματισμού Υπολογιστών, των Ναυτικών Μηχανών και της Ναυσιπλοΐας ΙΙ.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν ομαλά χωρίς να προκύψουν προβλήματα. Βέβαια για μια ακόμη ημέρα η αποχή στα Τρίκαλα, κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, κάτι ανάλογο των προηγούμενων ημερών.

Πλέον και οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων εισήλθαν στην τελική ευθεία. Σε κάποιους από τους τομείς των επαγγελματικών λυκείων οι πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν, ενώ σε κάποιους άλλους ολοκληρώνονται την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα δυο εξεταστικά κέντρα του νομού για να διαγωνιστούν στα μαθήματα των Στοιχείων Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, των Ηλεκτρικών Μηχανών, της Οικοδομικής και της Τεχνολογίας Υλικών.

Η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων θα πέσει την ερχόμενη Τρίτη με τα μαθήματα των Στοιχείων Ψύξης – Κλιματισμού, των Κινητήρων Αεροσκαφών και των Ψηφιακών Συστημάτων.

Αμέσως μετά και την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουλίου θα ξεκινήσει η διεξαγωγή των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων με το μάθημα των Αγγλικών και θα συνεχιστούν με τα υπόλοιπα εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα.

KRINI LIVE