Δύσκολη η κατάσταση με τα ποτάμια σε όλο το νομό

Μεγάλοι όγκοι νερού κατηφορίζουν από τα ορεινά της Πύλης και της Καλαμπάκας και εισέρχονται στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, προκαλώντας ανησυχία στην περιοχή της Φαρκαδόνας  

Δύσκολη αλλά ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής η κατάσταση στο νομό Τρικάλων σχετικά με την επέλαση της κακοκαιρίας. Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με συντονιστή τον αεικίνητο και ακούραστο αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Μιχαλάκη και τους Δήμους βρίσκονται σε επαγρύπνηση από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και σήμερα, παρακολουθώντας τα φαινόμενα και επεμβαίνοντας όπου απαιτείται.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη μεγάλοι όγκοι νερού συρρέουν από τα ορεινά και πέφτουν στα ποτάμια. Στα όρια του βρίσκεται, θυμίζοντας καταστάσεις ανάλογες του 2016, που είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της γέφυρας στην Διάβα. Ανάλογη εικόνα και στην περιοχή της Πύλης όπου μεγάλοι όγκοι νερού από τα ορεινά κατηφορίζουν στον Πορταϊκό ποταμό, ο οποίος στη συνέχεια καταλήγει στον Πηνειό. Σε πολλά σημεία των Τρικάλων ο Πηνειός βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης, ενώ πλέον η αγωνία εντείνεται και για την περιοχή της Φαρκαδόνας καθώς πέραν των νερών που αναμένονται από τον νομό Τρικάλων στην περιοχή μας θα εισρεύσουν και νερά από τον γειτονικό νομό Καρδίτσας, που θα δυσκολέψουν την κατάσταση.

Όπως είναι γνωστό τα νερά από την Καρδίτσα αλλά και από το σύνολο του νομού Τρικάλων για να φτάσουν στη Λεκάνη της Φαρκαδόνας, χρειάζεται να μεσολαβήσει χρόνος τουλάχιστον 12 ωρών. Βάσει αυτού το φαινόμενο της κορύφωσης των νερών αναμένεται για νωρίς το βράδυ της Τρίτης.