“Ε λ λ ά ς τ ο μ ε γ α λ ε ί ο σ ο υ ! ! !”

Γράφει ο πρώην και νυν μετανάστης- επαναπατριζόμενος στη χώρα του, Θεσσαλός Πολίτης-Συγγραφέας Βάιος Φασούλας.

«Θα είναι Μητσοτακικός, θα είναι Τσιπραϊκός, θα είναι της Γεννηματά…τρομάρα σου έλληνα πολίτη, δικός σου δεν θα είναι».

Μετά την προέλαση μιας δεκάχρονης γιγαντιαίας καταιγίδας οικονομικής αφαίμαξης της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο, το νέο έτος 2020, μαζί του ξεκινά κι ένα νέο δεκαετές μπουκέτο [V1] παραφορτωμένο από ευχές, μηνύματα, προαγγελίες «πολιτικών», με υποσχέσεις, δεσμεύσεις, εφαρμογές νέων νόμων, όπως και ένας …ξεχασμένος ΕΝΦΙΑ, από την εποχή (2011)του σοσιαλιστή υπουργού οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και της μνημονιακής δεξιάς παράταξης του κ. Σαμαρά, στα πλαίσια της «ανάπτυξης» που η Ν.Δ. μας έχει ζαλίσει, ήρθε τώρα ο πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης να τον εισπράξει από τα εξασθενημένα φτωχά νοικοκυριά. Με όλα αυτά και άλλα περισσότερα, η πορεία του νέου έτους 2020 για τη Χώρα μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Παραφορτωμένος με όλα τα συμπαρομαρτούντα της προηγούμενης χρονιάς, κατσουφιασμένος, προβληματισμένος και τρομοκρατημένος με όσα συμβαίνουν στην επικράτειά του, στα πρώτα κιόλας βήματά του, το πρόσωπό του έχει βαφεί με σκούρο χρώμα που οι άνθρωποι ως τερατόμορφα όντα, ποικιλόμορφα πειραματίζονται και σχεδιάζουν ή προκαλούν τον χαλασμό της γήινης ζωής και των υπαρχόντων της.

Όπου τα πολλά και τα λίγα ή αντίστροφα, το 2020 φορτώνεται και με την πολύ συζητούμενη προετοιμασία της εκλογικής αναμέτρησης για τον ΠτΔ, για την οποία, κομματικές εταιρείες…, (πρώτη η Ν.Δ., ακολουθεί ο Τσίπρας-Σύριζα και το Κιναλ…,) υπουργοί, βουλευτές, σχολιαστές, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες, πλαισιώνουν την ασφυκτικά γιομάτη πλατφόρμα από υποψηφίους προέδρους για την εκλογή-επιλογή του νέου ΠτΔ.

Σαν παπαγαλάδικο πρωί βράδυ σφύζουν τα κανάλια από τους διάφορους επισκέπτες-θαμώνες, αβανταδόρους του συστήματος, κράχτες και καιροσκόπους, λινκβινταριστές, ιδεών και αξιών των κομματικών εταιρειών, μεταξύ αυτών κάποιους γερασμένους από την βουλευτική πολυχρησία, κάποιους άλλους δημοσιογραφίσκους που δεν γνωρίζουν τα ελληνικά, μια πανσπερμία διαφόρων φυσικών προσώπων που συναντώνται στον ίδιο χώρο…,στα κανάλια κατά προτίμηση…,δημιουργώντας κλίμα …εντυπώσεων, έτσι που μια ποικιλοπρόσωπη και πολυδιάστατη «πολιτική» κατάρα, μια γκρουπούσκουλα, αν θέλετε, μια ελίτ συνυφασμένη με τη διαχρονική κομματική Ελλάδα, δεν μπορούσε να ήταν απούσα από το ρεπερτόριο των καναλιών-ΜΜΑποβλάκωσης.

 «Παπαγάλοι» λοιπόν, μόνιμοι καναλοθαμώνες αθεράπευτα βερμπαλιστές που σε τρελαίνουν να ακούς συνεχώς… «Παυλόπουλος-νουδου, Παυλόπουλος Κυριάκος, Παυλόπουλος-νουδου, Παυλόπουλος Κυριάκος» και από την άλλη…, «Μαρία αριστερά, Μαρία Σύριζα, Μαρία αριστερά, Μαρία Σύριζα» κι ένας άλλος που μπερδεύτηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, κόλλησε και επαναλάμβανε…, «τσίπρα, τσίπρα, τσίπρα…».

Αρκετοί οι ενδιαφερόμενοι, όπως πληροφορούμαστε από διάφορες πηγές, πολλοί και ποικίλοι. Βέβαια μεγάλος, ιδιαίτερα κυβερνητικός σάλος γίνεται για την επιλογή του νέου ΠτΔ, κατά προτίμηση ενός νέου ονόματος προέδρου, λες και είναι η ίδια εξουσία πάνω του και η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη ευελπιστεί τα καλλίτερα.

Τώρα το πόσο μελάνι χύθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη και εξακολουθεί να χύνεται και τη νέα χρονιά, το 2020, για την εκλογή ΠτΔ, αυτό και μόνο δείχνει ότι το μόνο πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία και γενικότερα το «κράτος» είναι ο ΠτΔ! Το ότι οι άνθρωποι που συγκροτούν αυτή την ανθελληνική ελίτ έχουν πρόβλημα και την επίλυσή τους αναζητούν με την εκλογή του ΠτΔ, ποιος θα είναι: Θα είναι Μητσοτακικός, θα είναι Τσιπραϊκός, θα είναι της Γεννηματά…τρομάρα σου  έλληνα πολίτη δικός σου δεν θα είναι…

 Ο απλός πολίτης σε μια καθεστηκυία τάξη-γνωστή ως κατεστημένο, δεν καταλαβαίνει και πολλά πράγματα περί του συστήματος, των σχέσεων προέδρων, νυν και τέως και λοιπών υποψηφίων, όπως προελαύνουν στα κανάλια και προπαγανδίζονται μέσω γκεμπελικών μεθόδων. Γνωρίζει όμως ότι ο ΠτΔ δεν έχει καμιά εξουσία, αποτελεί το κερασάκι για την ελληνική αστική δημοκρατία, τον έχουνε για να κόβει κορδέλες, να έχει παχυλό μισθό και μια ντουζίνα υπαλλήλους, να βγάζει κανένα λόγο …βαρβάτο εθνικού ενδιαφέροντος, όπως τώρα με τα ελληνοτουρκικά, να υπογράφει μνημόνια…, εδώ πράγματι ο κύριος ΠτΔ έχει εξουσία…, καθώς και άλλα χαρτιά εξίσου εθνικών θεμάτων.

Στις φωτογραφικές σκιές των υποψηφίων ΠτΔ ψάχνουμε να βρούμε κανέναν έλληνα, κανέναν φουστανελά πατριώτη με DAN του 1821 ή ακόμα πιο αρχαίο ή της Εθνικής Αντίστασης, κανέναν …αριστερό του Σύριζα, του πάλαι ποτέ ΠαΣΟΚ, του Κιναλ… Τζίφος· μήτε δείγμα. Όλες οι σκιές που έχουν δοκιμαστεί από τις αντιλαϊκές εταιρείες της ΝΔ και του ΠαΣΟΚ- τώρα Σύριζα- έχουν απορροφηθεί και υποταχτεί στο σύγχρονο φάντασμα του μερκαντιλισμού και του εκφαυλισμού, καρκινώματα τα οποία αποδέχτηκαν και τα μετέδωσαν στην ελληνική κοινωνία…, δείτε την πώς είναι σήμερα…, αυτοί την χάλασαν και αυτοί διεκδικούν να γίνουν ΠτΔ. Ο απλός πολίτης μιας …ευνομούμενης δημοκρατίας θα προτιμούσε για ΠτΔ έναν απλό αγρότη, αγράμματο, ακομμάτιστο ή έναν εργάτη ή έναν άσπιλο καλλιτέχνη επιστήμονα που η ελληνική κοινωνία ακόμα διαθέτει.   

Ποικιλία απόψεων υπάρχει και στην ελληνική κοινωνία, όπου ένα μέρος αυτής δεν τους ιδρώνει το αφτί ποιος είναι ο ΠτΔ, τα προσόντα του και η ιδεολογική του ταυτότητα. Η λαϊκή παροιμία που μιλάει για γουρούνια, τους είναι αρκετή. Βέβαια αν πούμε ότι πρόκειται για κατάλυση θεσμών, δεν θα είναι ούτε ψέμα ούτε …είδηση. Η είδηση, όπως αυτή βγαίνει αβίαστα και αμαγάριστα είναι ότι οι μνηστήρες νοιάζονται για την συνέχιση της βρώμικης ή ανθελληνικής καριέρας τους και ασφαλώς για τη σαγηνευτική-προκλητική κονόμα, που ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει.

Από κει και μετά τι; Όλη αυτή η κάβα καναλαρχών, κομματικών φιγούρων και δημοσιογραφίσκων αποτελούν την πιο σκούρα πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, φτάνει να τους βλέπει κανείς στις πρωινές, μεσημεριανές και βραδινές εκπομπές πως σαλιαρίζουν και πως «αντιπαρατίθενται» μεταξύ τους. Είναι να απορεί κανείς για το ψηφίζει ο έλληνας πολίτης- ψηφοφόρος… Η Ελλάδα στον 21ο αιώνα, οι έλληνες «πολιτικοί» και οι «πολίτες», ακόλουθοι των θαμώνων των κομματικών καφενείων, μετά διαχρονικής ευαρέσκειας διοικούμενοι και μίζερα υποταγμένοι, το σαχλώδες κομματικό σύστημα, τους προτείνει δοκιμασμένους κηφήνες για ΠτΔ.

Παλιότερα είχαμε βασιλιά και καλώς τον διώξαμε, αλλά αποδείχτηκε λάθος επιλογή διότι οι κηφήνες πολλαπλασιάστηκαν. Κάτι δηλαδή με την γερμανική πολυχρησιμοποιημένη προπαγάνδα που μας δείχνουν τα στρατόπεδα θανάτου και τα φουγάρα του Χίτλερ, αλλά εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι ότι το μόνο που δεν έχουμε είναι οι καπνοί που έβγαιναν από τα φουγάρα και οι φρικιαστικές οσμές καμένων συνανθρώπων μας. Από κει και μετά ο ευρωμπαχτσές έχει απ’ όλα τα καλά. Άλλωστε αστικό κρατίδιο-μικροπροτεκτοράτο είμαστε, μέσα στα μαύρα χάλια μας έχουμε το αστικό έκτρωμα, γνωστό ως αστική δημοκρατία που τα επιτρέπει όλα: για τον απλό πολίτη την μιζέρια και τη μόνιμη διαμαρτυρία, για τον…εκλεκτό επώνυμο τον  θ έ λ ε ι  λαμόγιο, κλέφτη, ψεύτη, απατεώνα, ραδιούργο, αλχημιστή και καταχραστή των συνταγματικών θεσμών.

«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 06 του Γενάρη του 2020   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de


 [V1]Μια δεκαετία