Έχει να καμαρώνει ο Κυρίτσης Εμμανουήλ για τον εγγονό του Κυριάκο Βαϊου

Ο εγγονός του απερχόμενου προέδρου του Πετρωτού, αποφάσισε να κάνει το «Νέο Ξεκίνημα» με το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Μιχάλη Μπαγιώτη

Όταν παλιότερα σε παιδική ηλικία άκουγε τον παππού του, Κυρίτση Εμμανουήλ να του εξιστορεί γεγονότα που σημάδευαν την καθημερινή του ενασχόληση με τα κοινά στην προεδρεία της κοινότητας και μετέπειτα του τοπικού συμβουλίου του Πετρωτού, δεν πίστευε ότι θα έφτανε η ώρα και η στιγμή που θα ακολουθούσε τα χνάριa του. 

Κι όμως αυτή η στιγμή έφτασε για τον εγγονό του απερχόμενου προέδρου του Πετρωτού Κυρίτση Εμμανουήλ.

Φαίνεται πως ο νεαρός ηλικιακά Κυριάκος Βάϊου, δεν πήρε μονάχα το όνομα του παππού του, που θήτευσε για περισσότερο των τριών δεκαετιών στην τοπική αυτοδιοίκηση… Τον έμοιασε και στα ενδιαφέροντά του. Και πως άλλωστε, όταν από μικρή ηλικία από τα σχολικά χρόνια, επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι και συναντώντας το παππού, άκουγε και μια ξεχωριστή ιστορία. Για τα έργα και τις ημέρες του παππού, που πραγματικά προσέφερε τα πάντα για το χωριό. Εισήλθε πραγματικά με μαύρα μαλλιά στην τοπική αυτοδιοίκηση και πλέον εξέρχεται από τον αυτοδιοικητικό στίβο με ασπρισμένα γένια.

Και ο 29χρονος Κυριάκος έφτασε η στιγμή να ακολουθήσει τα βήματά του, αποφασίζοντας να δεχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση του υποψηφίου δημάρχου Φαρκαδόνας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» Μιχάλη Μπαγιώτη.

Δέχτηκε την πρόταση για υποψηφιότητα στο γενικό ψηφοδέλτιο, στη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας, με σκοπό να ακολουθήσει την παράδοση της προσφοράς στα κοινά και στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Η απόφαση για εκείνον ήταν εύκολη. Είπε άμεσα το «ναι» καθώς ο Κυρίτσης Εμμανουήλ στήριξε στα πρώτα αυτοδιοικητικά βήματα τον Μιχάλη Μπαγιώτη, καθότι και ο ίδιος τον εμπιστευόταν από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησης με τα κοινά ακόμη και σήμερα. Στο πρόσωπο του Μιχάλη Μπαγιώτη, υποψηφίου δημάρχου Φαρκαδόνας, όπως διαπιστώσαμε, ο Κυριάκος βλέπει την καθαρότητα του παππού του, αλλά και τον πόθο να προσφέρει σε όλα τα χωριά του Δήμου. Μια αγάπη κι ένα ενδιαφέρον που δεν περιγράφεται με λέξεις.

Πλέον στα 29 ο Κυριάκος έχει καταφέρει πολλά. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Κυριάκος γεννήθηκε στη Γερμάνια το 1990. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με μετεκπαίδευση στο εξωτερικό. Έλκει την καταγωγή του από τον Κλοκοτό (πατέρας)  και το Πετρωτό (μητέρα). Από τα μαθητικά του χρόνια και μετέπειτα στα φοιτητικά, ασχολήθηκε με κοινά, θέτοντας υποψηφιότητα αρχικά για τα μαθητικά και στη συνέχεια για τα σπουδαστικά συμβούλια. Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά ως ελευθεροεπαγγελματίας.

Ο παππούς του πάντως έχει να καμαρώνει για τον Κυριακό μιας και τα λόγια και οι ιστορίες του από τα χρόνια της προεδρίας του έπιασαν πραγματικά τόπο.

Καλή Επιτυχία Κυριάκο!