Έφτασε η «λυπητερή» για εκατομμύρια κατόχους οχημάτων

Από το μεσημέρι της Δευτέρας έως και τις 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν να εκτυπώνουν και στη συνέχεια να αποπληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας

Η λυπητερή για εκατομμύρια κατόχους οχημάτων, παντός τύπου έφτασε μιας και από σήμερα το πρωί τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή του gsis.gr της ΑΑΔΕ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019.

Οι κάτοχοι οχημάτων θα έχουν στη διάθεσή τους χρονικό περιθώριο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου για να εκτυπώσουν και στη συνέχεια να αποπληρώσουν τα ποσά που αντιστοιχούν στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.

Τα ποσά που αντιστοιχούν στα τέλη κυκλοφορίας ποικίλουν μιας και ξεκινούν από τα 22 ευρώ για τα δίκυκλα και ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ για οχήματα μεγάλου κυβισμού.

Ωστόσο χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων τόσο σε τοπικό, όσο και πανελλαδικό επίπεδο αγωνιούν για την εξεύρεση των χρημάτων που θα διατεθούν για την αποπληρωμή της συγκεκριμένης υποχρέωσης.

Πολλοί είναι εκείνοι που ούτε καν σκέφτονται προς στιγμής την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων, εξηγώντας ότι θα περιμένουν τη πίστωση του κοινωνικού μερίσματος ή ακόμη και του 13 μισθού, (ιδιωτικοί υπάλληλοι) προκειμένου στη συνέχεια να αποπληρώσουν τα τέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος κατόχων οχημάτων θα σπεύσει να τακτοποιήσει την εν λόγω υποχρέωση το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, κάτι αντίστοιχο που συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.