Έφυγαν ανεπιστρεπτί οι εποχές των πλούσιων Χριστουγεννιάτικων στολισμών

Ο πλούσιος εξωτερικός διάκοσμος που συναντούσαμε παλιότερα χρόνια στις οικίες με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων πλέον ανήκει στο παρελθόν

Λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικες μπάλες, δέντρα εντός και εκτός οικιών κι ότι άλλο μπορούσε να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους και η καταναλωτική μανία των γιορτών, έφυγαν ανεπιστρεπτί. Τα πορτοφόλια των περισσοτέρων από εμάς δεν μπορούν να σηκώσουν αυτά τα αυξημένα, θα έλεγε κανείς, οικονομικά βάρη.

Ο πλούσιος εξωτερικός διάκοσμος που συναντούσαμε παλιότερα χρόνια στις οικίες με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων πλέον ανήκει στο παρελθόν. Στην πλειονότητα των σπιτιών δεν παρατηρούμε καν στολισμό τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, κάτι που συναντούσαμε πριν από μια δεκαετία περίπου. Οι μόνες εξαιρέσεις στα σπίτια που υπάρχουν παιδιά και οι γονείς μετά την απαίτηση των μικρών σπεύδουν να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά μέχρι εκεί.

Το φαινόμενο δεν το συναντούμε πλέον μονάχα στην περιοχή και της Φαρκαδόνας που πρωτοπορούσε στους στολισμούς και είχε γίνει τηλεοπτικό θέμα σε δελτία ειδήσεων και ρεπορτάζ σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, με το στολισμό του παραμυθένιου στολισμού μιας οικίας στην Κρήνη. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις πόλεις, όπου κι εκεί οι εξωτερικοί στολισμοί οικιών και διαμερισμάτων είναι ελάχιστοι. Τι άραγε αποτέλεσε την αφορμή για να παρατηρηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο;

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οικιών επικαλούνται τα αυξημένα έξοδα του στολισμού, αλλά ταυτόχρονα κι εκείνα της ηλεκτροδότησης. Όπως υποστηρίζουν πλέον τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα, προσπαθώντας να περικόψουν από το κάθε τι για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις.