Έκκληση του Θ. Μεριβάκη προς την δημοτική Αρχή

Κλείστε τώρα τα θυροφράγματα πριν είναι αργά και χαθεί το νερό, σβήνοντας τις καλλιέργειες

Έκκληση στο Δήμο Φαρκαδόνας και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Φαρκαδόνας να μη χάσουν άλλο πολύτιμο χρόνο και να σπεύσουν να ολοκληρώσουν τις ενέργειες για την άρδευση των χωραφιών της Φαρκαδόνας απευθύνει ο πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μεριβάκης.

Ο πρώην δήμαρχος τις τελευταίες ημέρες γίνεται δέκτης παραπόνων από αγρότες του αγροκτήματος Φαρκαδόνας, σχετικά με τα αποθέματα νερού στις αρδευτικές τάφρους της Φαρκαδόνας από τις οποίες χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού, τα οποία προορίζονται κάθε χρόνο για το πότισμα των χωραφιών. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα πολύ αργά δε, όπως κι εκείνος αναφέρει ο Δήμος Φαρκαδόνας και η αρμόδια αντιδημαρχία δεν ευαισθητοποιήθηκαν, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια, Καποδιστριακές και Καλλικρατικές Δημοτικές Αρχές, σπεύσουν να κλείσουν τα θυροφράγματα για την συγκράτηση των νερών, τα οποία στην παρούσα φάση χάνονται στον Πηνειό ποταμό.

«Χρόνια τώρα από τα μέσα Απριλίου ο Δήμος Φαρκαδόνας φρόντιζε για το κλείσιμο των θυροφραγμάτων πουσυγκρατούσαν το νερό για την άρδευση των χωραφιών την άνοιξη και το καλοκαίρι. Οι αγρότες βλέπουν τα νερά να χάνονται και σε λίγο διάστημα θα απειλούνται οι καλλιέργειες. Σαφώς και δεν είναι δουλειά των αγροτών να κλείσουν μόνοι τα θυροφράγματα, ούτε των προέδρων αλλά του Δήμου Φαρκαδόνας. Επιτέλους κάποτε, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους αγρότες, αλλά και το σύνολο των δημοτών», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θυροφράγματα σε όμορες περιοχές του Δήμου Παλαμά έχουν κλείσει με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει κάθοδος νερών από την Καρδίτσα.

Πλέον τόσο ο ίδιος, όσο και οι αγρότες περιμένουν μια επίσημη απάντηση, πριν χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος, που θα είναι εις βάρος των καλλιεργειών.

KRINI LIVE