Έκλεισε ο εξεταστικός κύκλος και για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ.

Στην μάχη των ειδικών μαθημάτων ρίχνονται από αύριο Παρασκευή οι υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να διαγωνιστούν διεκδικώντας ειδικές σχολές

Μετά από ένα δεκαπενθήμερου έντονου στρες, έπεσε αργά το πρωί της Πέμπτης η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων και για τα επαγγελματικά λύκεια του νομού.

Για ένα 15νθημερο περίπου οι μαθητές των τεσσάρων επαγγελματικών λυκείων του νομού, των Τρικάλων, της Καλαμπάκας, της Πύλης και της Φαρκαδόνας, προσερχόταν στα δυο εξεταστικά κέντρα που λειτουργούσαν στο 1ο και 2ο Επαγγελματικό Λύκειο για να διαγωνιστούν στα εξεταζόμενα μαθήματα με την ελπίδα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης.

Η μάχη σκληρή, η οποία συνοδεύτηκε από έντονο άγχος αλλά και ψυχική κούραση. Όλα τα δύσκολα τελειώνουν αργά ή γρήγορα και πλέον οι υποψήφιοι των Τρικάλων έχουν το χρόνο να ηρεμήσουν μέχρι και την στιγμή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών τους που προσδιορίζεται για τις αρχές Ιουλίου.

Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν αργά το πρωί της Πέμπτης και στα Τρίκαλα με την εξέταση δυο μαθημάτων ειδικότητας και συγκεκριμένα της Τεχνολογίας Υλικών, της Οικοδομικής,  και των Στοιχείων Ψύξεως Κλιματισμού. Στις εξετάσεις δήλωσαν συμμετοχή 20 υποψήφιοι και προσήλθαν στις εξεταστικές αίθουσες συνολικά 16 άτομα με την αποχή να κυμαίνεται σταθερά σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 20%.

Με το κλείσιμο του κύκλου των εξετάσεων και για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ευχαρίστησε τις δυο Επιτροπές των εξεταστικών κέντρων, του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων καθώς και τους επιτηρητές, διότι διασφάλισαν την εγκυρότητα και την επιτυχή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων εύχεται καλά αποτελέσματα στους μαθητές της.

Με τα Αγγλικά ξεκινούν τα ειδικά μαθήματα

Για ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων η εξεταστική δοκιμασία ανήκει στο παρελθόν.

Για κάποιους όμως και συγκεκριμένα για εκείνους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διαγωνιστούν στα ειδικά μαθήματα το άγχος συνεχίζεται.

Με το μάθημα των Αγγλικών ξεκινούν την Παρασκευή οι εξετάσεις ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ομάδα Α και Β) οι οποίοι έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην επιλογή σχολής ή τμήματος για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα.

Οι Τρικαλινοί υποψήφιοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών θα διαγωνιστούν στις εγκαταστάσεις του 3ου γενικού λυκείου Τρικάλων όπου έχει οριστεί το εξεταστικό κέντρο.

Οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή να διαγωνιστούν στα υπόλοιπα μαθήματα αναμένεται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν κατά την ημέρα της εξετάσεις 09:30 π.μ.  και η εξέταση θα ξεκινήσει μισή ώρα αργότερα στις 10:00 το πρωί.

Η διάρκεια της εξέτασης είναι 3 ώρες με δυνατή αποχώρηση 1 ώρα μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Από το νομό Τρικάλων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διαγωνιστούν 278 υποψήφιοι.