Εκλογές δασκάλων και νηπιαγωγών αλλά υπό άγνωστο τρόπο διεξαγωγής

Οι εκλογές θα γίνουν πιθανότατα το Νοέμβριο και μάλιστα με ηλεκτρονικό τρόπο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού

Με νέα δεδομένα θα διεξαχθούν οι εκλογές των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαίδευσης ΠΥΣΠΕ νομού Τρικάλων.

Οι εκλογές κατά το παρελθόν διεξαγόταν ανά διετία και μάλιστα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Ωστόσο τη φετινή χρονιά λόγω κορονοϊού και του φόβου διασποράς του ιού εξαιτίας συνοστισμού, το υπουργείο βρέθηκε υπό σκέψη για την διεξαγωγή των εκλογών. Εκπρόσωποι παρατάξεων σύμφωνα με πληροφορίες ήρθαν να ζητήσουν την αναβολή των εκλογών και την μετάθεση της ημερομηνίας το μήνα Μάρτιο. Ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την άποψη που διατύπωσαν εκπρόσωποι παρατάξεων και να εμμένει στην θέση του για διεξαγωγή των εκλογών τον επόμενο μήνα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες φέτος οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν όπως συνηθιζόταν ημέρα Τετάρτη, και με την λήψη σχετικής άδειας στους εκπαιδευτικούς για να παραστούν στις γενικές συνελεύσεις και μετέπειτα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η εκλογική διαδικασία τόσο στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο και ημέρα Σάββατο προκειμένου να μην χαθούν διδακτικές ώρες και να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού κατά την προσέλευση στους τόπους ψηφοφορίας.

Από την πλευρά πάντως των παρατάξεων σε επίπεδο νομού, όλα είναι έτοιμα, καθώς ανακοινώθηκαν και οι υποψηφιότητες.

Στο νομό Τρικάλων θα συμμετέχουν στις εκλογές 5 παρατάξεις και συγκεκριμένα οι εξής:

1.       Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις.

Γούλας Χρήστος, Ευαγγέλου Στεργιάνω, Ζώης Βασίλειος, Μουστάκα Ανθούλα, Νιανιά Αικατερίνη, Παλάτου Φανή, Τζαβέλα-Βασιλείου Ευαγγελία, Χύτας Δημήτριος.

2.       Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Βαρδούλη Γεωργία, Καϊκής Γεώργιος, Καλλαντζής Άγγελος, Κυριακοπούλου Κωνσταντινιά, Μήτσιος Θεόφιλος, Παπασπύρου Δημήτριος, Τζίμας Κωνσταντίνος, Χασιώτη Ευγενία, Χασιώτη Μαρία.

3.       ΔΑΚΕ Π.Ε.

Αλεξοπούλου Σουλτανα, Αρβύθη Αικατερίνη, Αρσένης Αθανάσιος, Αναγνωστοπούλου Γεωργία, Βαίου Ευάγγελος, Κάκιας Αθανάσιος, Λεβέντης Χρήστος, Λιούτα Γεωργία, Μουζακιάρη βΑΣΙΛΙΚΉ, Μπάλλα Αικατερίνη, Μπουραζάνα Ηλιάνα, Μπουρνάκα Παναγιώτα, Μέρκας Δημήτριος, Ντούρλιας Απόστολος, Ξάνθη Θεοφανή, Παλαντζάς Κωνσταντίνος, Παπαγεωργόπουλος Αντώνιος, Πέτρου Κωνσταντίνος, Πρεμέτη Μαρία, Σκούτα Νικολέτα, Σιουπέρη Μαρία, Τασιάς Βασίλειος.

4.       Δημοκρατική Ενότητα.

5.       Αμπράζης Γεώργιος, Γαβρίτσας Κωνσταντίνος, Γεωργοπούλου Μαργαρίτα, Δωρούσης Αθανάσιος, Ζάμπρας Δημήτριος, Μαντέλος Βασίλειος, Νάνη Κωνσταντινιά, Νικολαϊδου Αικατερίνη, Παπαδοπούλου Μαρία-Ανδρομάχη, Πουρνάρα Ελένη, Τοπαλίδου Κυριακή, Τσιάκαλος Γεώργιος.

6.       Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών.

7.       Γκαμπράνας Αθανάσιος, Δημητρίου Παναγιώτης, Ζαμπραϊλας Αλέξανδρος, Κοκόρας Ιωάννης, Κοντοβουνήσιος Αθανάσιος, Κωστόπουλος Λεωνίδας, Παπαγεωργοπούλου Γεωργία, Παπαστύλος Μιχαήλ, Τουρκογιώργος Γεώργιος, Χριστόπουλος Κωνσταντίνος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *