Εκπαιδευτική ενημέρωση για τη συμμετοχικότητα των νέων στα κοινά

3-7-760x390.jpg

Εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής Vox_Populi – S.R.c.Thessaly επισκέφτηκαν σχολεία της Φαρκαδόνας για την ενημέρωση των μαθητών

Στα διδακτήρια του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας και του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρκαδόνας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η ασκούμενη δικηγόρος, πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Vox_Populi – S.R.c.Thessaly. Αντικείμενο της επίσκεψης η ενημέρωση των μαθητών αναφορικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης της συμμετοχικότητας των νέων στα κοινά που θα πραγματοποιηθεί στις 7-10 Νοεμβρίου στη Λάρισα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Όπως ανέφερε η κα Καραγγέλη, όσο και ο συνεργάτης της κ. Χρήστος Μαλάκος, που συμμετείχε στην επίσκεψη το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί την Α΄ Πρότυπη Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας – Vox_Populi – S.R.c.Thessaly και έχει ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι μάθησης γνώσεις στους νέους αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Το Vox_Populi – S.R.c.Thessaly αποτελεί το πρώτο βήμα για την επίτευξη ενός προσωπικού οράματος ετών, το οποίο χωρίς την συνδρομή των συνεργατών μου και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Το Vox_Populi – S.R.c.Thessaly στοχεύει στη δημιουργία ενός πλαισίου ικανού να γαλουχεί πολίτες με πολιτική παιδεία.», τόνισε σε δηλώσεις της η κα Καραγγέλη και πρόσθεσε:

«Το Vox_Populi – S.R.c.Thessaly είναι η αρχή για να καταστεί η Θεσσαλία στο μέλλον εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο της χώρας μέσα από την εγκαθίδρυση ενός καινοτόμου μοντέλου διοίκησης αυτού της συλλογικής ηγεσίας, όπου εξουσία και πολίτες θα συνδιαμορφώνουν τις εξελίξεις. Και αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνον εάν επιτέλους δοθεί βήμα και φωνή στη νέα γενιά. Και θα πραγματοποιηθεί μόνον εάν οι νέοι αποκτήσουν τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις που θα τους καταστήσουν φορείς αυτής της ύψιστης και δυσεύρετης σήμερα αρετής, ήτοι της πολιτικής παιδείας.».

perifereia.gif