ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε Ζάρκο και Πηνειάδα βρέθηκε το απόγευμα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ συνοδευόμενος από τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Μιχάλη Μπαγιώτη και αντιπροσωπεία του Οργανισμού, επισκέφτηκε καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποκτώντας σαφή εικόνα για το μεγάλο μέγεθος των καταστροφών

Την περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας επισκέφτηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων κ.  Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ συνοδευόταν από τους κ.κ. Μιχάλη Μπαγιώτη, Μιχάλη Λιόντο, προϊστάμενο ΕΓΛΑ Λάρισας, Αναστασία Τσάτσα, επόπτρια ΕΛΓΑ για το νομό Τρικάλων και Δημήτρη Σοφολόγη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων.

Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατά την επίσκεψή του στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας πραγματοποίησε αυτοψία σε Πηνειάδα και Ζάρκο, στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι που κατακλίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τα νερά του Πηνειού, αποκομίζοντας μια πρώτη εικόνα για το μέγεθος της μεγάλης καταστροφής που υπέστη το φυτικό κεφάλαιο από την υπερχείλιση του ποταμού.

Κατά την επίσκεψη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε στους αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας, ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να σμικρύνει ο χρόνος και να καταβληθούν τάχιστα οι αποζημιώσεις» στους πληγέντες αγρότες, όχι μόνο του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και των υπολοίπων περιοχών που έχουν υποστεί ζημίες εξαιτίας των φυσικών φαινομένων.

Όπως εξήγησε ο κ. Λυκουρέντζος τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα παραμείνουν όσο χρειαστεί σε όλο το νομό, αλλά και στους όμορους που έχουν υποστεί ζημιές, έτσι ώστε να καταγράψουν με ακρίβεια τη ζημιά σε όλη της την έκταση και σε όλο το μέγεθός της.

Επικεντρώθηκε στο θέμα των αποζημιώσεων που «καίει» πλέον τους αγρότες και διευκρίνισε πως αυτές οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν με απόφαση του πρωθυπουργού με κονδύλι που θα διατεθεί από το αποθεματικό του προϋπολογισμού, δηλαδή δε θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ.

Αμέσως μετά την περιοχή της Φαρκαδόνας ο πρόεδρος και το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αναχώρησαν για την περιοχή του νομού Καρδίτσας όπου θα πραγματοποιήσουν ανάλογες αυτοψίες ενώ θα έχουν συναντήσεις και με αγρότες.