ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ: Τα υπόλοιπα των πλημμυρών θα λάβουν οι αγρότες της Φαρκαδόνας

Μετά από ενημέρωση που έλαβε από τον ΕΛΓΑ, ο συνδημότης Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Θανάσης Λιούτας, η πίστωση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη  

Ευχάριστα όσο τίποτε άλλο τα νέα για τους αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας που επλήγησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τις καταστροφικές πλημμύρες του Πηνειού ποταμού. Πέραν των αυριανών χρημάτων που θα πιστωθούν αύριο το απόγευμα στους λογαριασμούς τους  για το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης και του Πρασινίσματος, οι αγρότες θα περιμένουν έως την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου για να λάβουν ένα μεγάλο υπόλοιπο μέρος των αποζημιώσεων για ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί του Νομού Τρικάλων (βαμβακοπαραγωγοί, παραγωγοί καλαμποκιού κ.α.) λόγω της θεομηνίας του Ιανού.

Το ευχάριστο νέο για τους αγρότες του Δήμου μας, μεταφέρει ο συνδημότης Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Θανάσης Λιούτας, κατόπιν της ενημέρωσης που δέχτηκε από τον ΕΛΓΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης για τους παραγωγούς του τόπου μας λόγω Ιανού έφτασε στα 3.200.000 ευρώ.

Από το ποσό αυτό, ένα μεγάλο μέρος έχει ήδη καταβληθεί στους πληττόμενους πριν ένα μήνα. Ένα μεγάλο μέρος έρχεται να αποπληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ταυτόχρονα το εναπομείναν, υπόλοιπο, ποσό – του οποίου η καταβολή καθυστέρησε λόγω του lockdown –  θα κατατεθεί στους πληττόμενους παραγωγούς έως στο τέλος του μήνα Δεκεμβρίου.

Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ενημερώθηκε ο Τρικαλινός βουλευτής, θα καταβληθεί και ποσό της τάξης  των 205.000 ευρώ ως αποζημίωση στους ελαιοπαραγωγούς του τόπου μας για ζημιές του 2017, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι για να καλυφθεί το σύνολο των πληττόμενων αυτών ελαιοπαραγωγών συνεχίζονται.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογραμμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονται πάντα στο πλευρό όλων των πληττόμενων παραγωγών και άμεσα δρουν προς ανακούφιση σύσσωμου του αγροτικού κόσμου του τόπου μας και της χώρας συνολικά. Συνολικά, συνεχίζει ο Θανάσης Λιούτας, οι δίκαιες αποζημιώσεις λόγω Ιανού καταβλήθηκαν  ταχύτατα και άμεσα, γεγονός, το οποίο αναγνωρίζουν και το οποίο έχει ικανοποιήσει πολύ όλους τους πληττόμενους παραγωγούς. Είναι ικανοποίηση, η οποία εκφράζεται από τους ίδιους και μεταφράζεται ως μια πραγματική ανάσα απέναντι στις δυσμενείς επιπτώσεις που προκάλεσε ο Ιανός, καθώς και η πανδημική και οικονομική κρίση. «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα στο πλευρό του αγροτικού κόσμου», σημειώνει πάντα και με βαθιά επίγνωση των ζητουμένων και των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα, δηλώνει ο Θανάσης Λιούτας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *