Ελάχιστος χρόνος για την δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών

Η προσέλευση σήμερα, μία ημέρα πριν την λήξη, στους μηχανικούς ήταν ιδιαίτερα αυξημένη με πολλούς κατοίκους του Δήμου μας να σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες

Τρέχουν και δεν φτάνουν πολλοί από τους κατοίκους των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας προκειμένου να δηλώσουν τα ξεχασμένα αδήλωτα τετραγωνικά ή να τακτοποιήσουν τυχόν αυθαιρεσίες. Μία μόλις ημέρα πριν την λήξη της διαδικασίας καθώς ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων λήγει αύριο και οι Φαρκαδόνιοι έσπευσαν και σπεύδουν στους μηχανικούς προκειμένου να κάνουν τις απαιτούμενες διορθώσεις που θα τους απομακρύνουν από τσουχτερά πρόστιμα. Η προσέλευση σήμερα στους μηχανικούς ήταν ιδιαίτερα αυξημένη με πολλούς κατοίκους του Δήμου μας να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες.

Ωστόσο τα εμπόδια και οι δυσκολίες για τους μηχανικούς και κατ’ επέκταση των πολιτών ήταν έντονα καθώς το σύστημα λόγω υπερφόρτωσης βρισκόταν πολλές στιγμές εκτός λειτουργίας. Αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση και αγωνία καθώς ο όγκος της δουλειάς ιδιαίτερα για τους μηχανικούς υπήρξε αρκετός.

Από την πλευρά τους οι μηχανικοί παρατηρώντας την εξέλιξη της κατάσταση ζητούσαν παράταση προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι, πολίτες αλλά και οι ίδιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό παραβάσεων αφορούν επεκτάσεις και μετά ακολουθούν οι αποθήκες, οι πρόχειρες κατασκευές, όπως οι λαμαρινοκατασκευές, οι αλλαγές χρήσης, όπως το μπάζωμα υπογείων.