Ελαστικοί και άκρως πληροφοριακοί οι έλεγχοι κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής

Από αύριο οι έλεγχοι για την χρήση μάσκας και στους δημόσιους χώρους θα αυστηροποιηθούν και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα

Ελαστικοί υπήρξαν οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας κατά τη πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυστηρών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ωστόσο από την αυριανή ημέρα οι έλεγχοι θα αυστηροποιηθούν προκειμένου να υπάρξει ολική εφαρμογή. Πόσο όμως πιστοί έμειναν στα νέα μέτρα οι Φαρκαδόνιοι;

Απάντηση στο ερώτημα θα λάμβανε κανείς, κάνοντας μια βόλτα στην έδρα του Δήμου αλλά και στα υπόλοιπα χωριά και έδρες των δημοτικών ενοτήτων.

Σε πολλές των περιπτώσεων οι πολίτες κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων φρόντισαν να χρησιμοποιήσουν τις μάσκες προστασίας κατά τις μετακινήσεις για την αγορά τροφίμων αλλά και την διευθέτηση εργασιών τους. Πολλοί ωστόσο ήταν εκείνοι που δεν χρησιμοποίησαν μάσκες κατά τις μετακινήσεις τους, με το σκεπτικό ότι δεν θα ελεγχθούν καθώς μένουν σε μικρά χωριά και η βαρύτητα δίνεται στην πόλη των Τρικάλων και στα μεγάλα χωριά.

Λανθασμένοι άποψη θα έλεγε κανείς καθώς από αύριο κιόλας οι έλεγχοι των Αστυνομικών Αρχών θα επεκταθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας σε όλο το φάσμα του Δήμου για την τήρηση των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη ημέρα των ελέγχων θα έχει ενημερωτικό και ταυτόχρονα προειδοποιητικό χαρακτήρα ενώ από αύριο κατά τις περιπολίες θα ελέγχονται όλοι οι πολίτες που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα στους ανοιχτούς χώρους και στους παραβάτες θα βεβαιώνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και στις δημόσιες συναθροίσεις είτε ανοιχτές είτε κλειστές όπου ο νόμος επιτρέπει το ανώτερο έως και 9 άτομα.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές καλούν τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα για την προστασία των ιδίων και των γύρο τους προφυλάσσοντας την υγεία και συμβάλλοντας στην αποφυγή επιβολής προστίμων. Από την πλευρά τους οι υγειονομικές αρχές παροτρύνουν τον κόσμο για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και των ιδίων.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για το όλο το νομό Τρικάλων ισχύουν μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *