Έλαβε την ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου το Αρδάνι

Ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου που κοσμεί το χωριό

Παρουσία πλήθους κόσμου κηρύχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Νικόλαου Αρδανίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες στο πλαίσιο του εορτασμού που διοργανώνονται από την τοπική Εκκλησία είχαν την χαρά και την ευλογία να υποδεχτούν Τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου καθώς και την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Πάντων Ελπίς. Η υποδοχή έγινε στο κέντρο του χωριού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομο παρουσία του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον κ. Αγοραστό κ. Στέλιου Λάσκου, της πρώην υποψήφιας Βουλευτού της ΝΔ στα Τρίκαλα Κατερίνας Παπακώστα, του πρώην υποψηφίου Βουλευτού της ΝΔ στα Τρίκαλα κ. Κώστα Πατέρα, του κ. Αχιλλέα Λασπά, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον συνδιασμό του κ Παπαστεργίου κ.ά.

Ακολούθησε η τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από το σεπτό ποιμενάρχης μας, ο οποίος στάθηκε στην παρουσία δυο αιώνων του Ναού που κοσμεί το χωριό, αποτελώντας Οίκο του Θεού. Μίλησε για την ευλογία που λαμβάνουν οι κάτοικοι και το χωριό με την έλευση των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου αλλά και της Εικόνας της Παναγίας, που αποτελεί την ελπίδα όλων των πιστών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σαββάτο και ολοκληρώνονται ανήμερα της εορτής της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου που εορτάζεται στις 20 Μαΐου.