Ελκυστικές τιμές και αρκετές παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης στα πρατήρια

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο κατά 25% περίπου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Οι χαμηλές τιμές πώλησης με τις οποίες έκανε πρεμιέρα το πετρέλαιο θέρμανσης, αναζωογόνησαν την αγορά καυσίμων στο νομό Τρικάλων. Τα προηγούμενα χρόνια με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην τοπική αγορά το ενδιαφέρον για προμήθεια του καυσίμου, ήταν μηδαμινό. Ωστόσο την φετινή χρονιά οι χαμηλές τιμές πώλησης ώθησαν πολλούς με το «καλημέρα» της διάθεσης να σπεύσουν στα πρατήρια να κάνουν τις παραγγελίες και να προμηθευτούν το πετρέλαιο που θα χρησιμοποιήσουν εντός ολίγον ημερών.

Στα Τρίκαλα σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών κ. Αργύρη Παπαθανασίου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στα 0,80 ευρώ ανά λίτρο. Τιμή ελκυστική θα έλεγε κανείς και μειωμένη σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο κατά 25% περίπου, μιας και τον Οκτώβριο του 2019, η έναρξη της διάθεσης έγινε με 1,10 ευρώ ανά λίτρο.

Το γεγονός αυτό έρχεται να βοηθήσει τις επιχειρήσεις υγρών καυσίμων που έρχονται να προμηθεύσουν τα νοικοκυριά με πετρέλαιο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαθανασίου, πολλοί καταναλωτές είχαν φροντίσει να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης την περασμένη άνοιξη όπου οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές. Παρά το γεγονός αυτό σήμερα πολλοί έρχονται να αναπληρώσουν το πετρέλαιο που ξόδεψαν τους προηγούμενους μήνες. Ουσιαστικά και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αυξητική πορεία στις πωλήσεις θα υπάρξει το Δεκεμβρίου και στα μέσα του εν λόγω μήνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι πλέον χειμερινές.

Προκαταβολικά θα δοθούν τα 84 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα θέρμανσης και θεωρείται ότι η καλή τιμή και το επίδομα, είναι κίνητρα για να αγοράσουν αυτοί που ενδιαφέρονται».

Το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους των Τρικάλων ανέρχεται στα 180 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη β ζώνη και προσαυξάνεται 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Εντωμεταξύ με αφορμή την έναρξη της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, οι πρατηριούχοι συνιστά την προσοχή των καταναλωτών.

Το πρώτο που επισημαίνουν είναι ότι δεν πρέπει να αποτελεί κίνητρο για τον καταναλωτή μόνο η τιμή, αλλά να επιλέξει έναν πρατηριούχο που είναι της εμπιστοσύνης του.

Το δεύτερο που πρέπει να προσέχουν είναι το χρώμα που έχει το πετρέλαιο. Τρίτον να μετρούν τις δεξαμενές πριν και μετά την παράδοση και τέταρτο να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά, αποδείξεις και τιμολόγια, κατά την αγορά πετρελαίου.