Εν αναμονή για τις κατεδαφίσεις στη Φαρκαδόνα

Ήδη οι πρώτες αποφάσεις για τις κατεδαφίσεις οικιών άρχισαν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες

Εν αναμονή των κατεδαφίσεων των οικιών τους που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή και δεν μπορούν να κατοικηθούν βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τους σε κοινότητες του Δήμου Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ήδη οι πρώτες αποφάσεις για τις κατεδαφίσεις άρχισαν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Ουσιαστικά με την εν λόγω ενέργεια αφενός για τους ιδιοκτήτες θα ανοίξει μελλοντικά ο δρόμος για την ανέγερση νέων οικιών, αφετέρου θα εξαλειφτούν κίνδυνοι τυχαίας και ξαφνικής πτώσης κινδύνων που θα είχαν ως συνέπεια τους τραυματισμούς.

Οι ιδιοκτήτες των προς κατεδάφιση οικιών ωστόσο σήμερα βρίσκονται σε σύγχυση, μιας και δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής ο τρόπος κατεδάφισης. Αν δηλαδή το κόστος της όλης ενέργειας το επωμιστούν οι ίδιοι, ή το κράτος. Αυτό εξάλλου δεν το γνωρίζει μέχρι και σήμερα η δημοτική Αρχή, η οποία περιμένει κι εκείνη με τη σειρά της τις επίσημες αποφάσεις.

Τα σενάρια που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι και σήμερα είναι δυο. Το μεν πρώτο αναφέρει η κατεδαφίσεις να εκτελεστούν με έξοδα των ιδιοκτητών, ενώ στην μεν δεύτερη περίπτωση τα έξοδα των κατεδαφίσεων να καλυφτούν από το κράτος. Υπάρχει βέβαια κι ένα τρίτο σενάριο, το οποίο δεν επιβεβαιώνεται κι αυτό με τη σειρά του το οποίο αναφέρει τις κατεδαφίσεις να αναλάβει ο Δήμος έπειτα από κρατική χρηματοδότηση.

Βέβαια δεν είναι μόνο οικίες που έχουν κριθεί κατεδαφιστέες. Ο Δήμος Φαρκαδόνας αναμένεται κι εκείνος να κληθεί με τη σειρά του να κατεδαφίσει κτίρια που βρίσκονται σε δημοτικούς χώρους. Κτήρια τα οποία βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και γειτνιάζουν με δρόμους και αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους πολίτες. 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις ενέργειες και την προεργασία με την καταγραφή των συγκεκριμένων χώρων, προκειμένου μόλις δοθεί το πράσινο φως να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις.

Όπως και να χει, τόσο ο Δήμος Φαρκαδόνας, όσο και οι ιδιοκτήτες προς κατεδάφιση ακινήτων έχουν μακρύ δρόμο, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εν λόγω εργασίες.