Εν αναμονή συνεχίζει να βρίσκεται ο Δήμος Φαρκαδόνας

Μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση στο αίτημα που κατέθεσε για συμπληρωματική επιχορήγηση για το επίδομα οικοσκευών και μικροζημιών στους σεισμοπαθείς

Εν αναμονή βρίσκεται ο Δήμος Φαρκαδόνας για την συμπληρωματική επιχορήγηση για τις ανάγκες των σεισμοπαθών και ειδικότερα για το επίδομα οικοσκευών και μικροζημιών. Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο Δήμος Φαρκαδόνας με την ολοκλήρωση των αυτοψιών των μηχανικών του στις οικίες που επλήγησαν από το σεισμό της 3ης Μαρτίου είχε υποβάλει αίτημα στα μέσα Αυγούστου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συμπληρωματική επιχορήγηση, καθώς οι 300.000 που του είχαν δοθεί την περασμένη άνοιξη δεν επαρκούσαν. Το ποσό των 300.000 ευρώ που είχε δοθεί στο Δήμο όταν τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του σεισμού διανεμήθηκε ένα μεγάλο μέρος στους ιδιοκτήτες οικιών που χαρακτηρίστηκαν κόκκινα και κίτρινα. Τότε οι πληγέντες είχαν λάβει το ποσό των 600 ευρώ έκαστος για τις βιοτικές ανάγκες. Από τα χρήματα αυτά έμεινε αδιάθετο ένα μικρό ποσό το οποίο δεν μπορούσε να καλύψει το εύρος των αναγκών για την αποζημίωση οικοσκευών και μιρκοζημιών.

Κατά αυτό τον τρόπο ο Δήμος αιτήθηκε συμπληρωματική επιχορήγηση της τάξης των 300.000 ευρώ, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση.

Ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, κ. Σπύρος Αγναντής, μένει σταθερός στην αρχική του απόφαση τα χρήματα να πιστωθούν σε μία φάση σε όλους τους δικαιούχους, κι όχι σταδιακά, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και δικαιολογημένα παράπονα.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ευελπιστεί ότι η διαδικασία θα τύχει της άμεσης ανταπόκρισης, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων, τις οποίες έχουν ανάγκη οι κάτοικοι των χωριών της Φαρκαδόνας, που επλήγησαν από το σεισμό.

Με την θετική ανταπόκριση του υπουργείου Εσωτερικών και την πίστωση του συμπληρωματικού ποσού, ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει με άμεσες ενέργειες στην πίστωση των χρημάτων στους δικαιούχους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *