Εν αναμονή των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται η Φαρκαδόνα

Το θέμα της μη ένταξης των μαθητών Του Δήμου στην ειδική μοριοδότηση λόγω των σεισμών κέντρισε την προσοχή των κρατικών τηλεοπτικών σταθμών

Εν αναμονή των αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των σεισμοπαθών μαθητών των λυκείων του Δήμου Φαρκαδόνας στο μέτρο της καθ΄ υπέρβασης συμμετοχής και εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας λόγω σεισμών βρίσκονται πρώην μαθητές της περιοχής μας, οι οικογένειες τους αλλά και ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Με την γνωστοποίηση της απόφασης της μη ένταξης των μαθητών της περιοχής μας στο μέτρο της καθ΄υπέρβασης, σε αντίθεση με τους πρώην μαθητές της Σάμου, του Τυρνάβου και της Ελασσόνας που επλήγησαν από το σεισμό, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να αρθεί η κατάφορη αυτή αδικία εις βάρος των μαθητών των λυκείων του Δήμου. Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Δήμος, σχολεία αλλά και φορείς προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με πολιτικούς παράγοντες εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους επί του ζητήματος και ζητώντας την τροποποίηση της απόφασης και ένταξη στο μέτρο και των λυκείων της Φαρκαδόνας.

Το θέμα κέντρισε την προσοχή και την ΕΡΤ με επιτόπια επίσκεψη τηλεοπτικού συνεργείου για την κάλυψη του θέματος. Στην περιοχή της Φαρκαδόνας βρέθηκε η δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια του κρατικού καναλιού Ελπίδα Κουτσογιάννη, λαμβάνοντας συνεντεύξεις από μαθητές αλλά και από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας κ. Θάνο Κούτσικο.

Όλοι μαζί μέσω των τηλεοπτικών συνεντεύξεων ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας προκειμένου να αρθεί η αδικία και οι μαθητές του Δήμου να λάβουν την ειδική μοριοδότηση, προκειμένου να μην υπάρξουν ανισότητες.

Πλέον ο λόγος ανήκει στο υπουργείο και στις αποφάσεις της καθ΄ ύλην αρμόδιας υφυπουργού κα Ζέτας Μακρή, η οποία την περασμένη άνοιξη είχε δεσμευτεί για την λήψη ειδικής μοριοδότησης και για τους μαθητές του Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Λευτέρη Μακρή για το φωτογραφικό υλικό!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *