Ένα ξεχωριστό μονοπάτι δημιουργείται στη Φαρκαδόνα

Ξεκίνησε η κατασκευή σκαλοπατιών προς το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στη Φαρκαδόνα για την ασφαλή ανάβαση των επισκεπτών ενώ επόμενος στόχος είναι η δημιουργία νέου μονοπατιού που θα ενώνει και το Μονοστήρι της Παναγίτσας

Οι δυσκολίες στην ανάβαση του λόφου που βρίσκεται κτισμένο το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στη Φαρκαδόνα, στους πρόποδες του Όρους «Ακαμάτης» ώθησαν κατοίκους της περιοχής να προχωρήσουν σε μια αξιόλογη κίνηση, εθελοντικού χαρακτήρα.

Όπως καταγράφει η «ΚΡΗΝΗ LIVE» κάτοικοι της κοινότητας, μέλη συλλόγων και εθελοντές, αποφάσισαν να δημιουργήσουν στο βραχώδες έδαφος, μιας και δεν δύναται η δημιουργία δρόμου, ενός μονοπατιού με σκαλιά το οποίο θα ξεκινά από την αρχή του λόφου και θα καταλήγει στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Στην όλη προσπάθεια συνδράμουν ο υπό σύσταση Περιβαλλοντικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών Φαρκαδόνας, ο Μουσικός Σύλλογος Φαρκαδόνας «Αμφίων», το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο εφημέριος π. Αθανάσιος Κούτσιας και εθελοντές. Όλοι μαζί ξεκίνησαν μια προσπάθεια συγκεντρώνοντας χρήματα για την δημιουργία του μονοπατιού, μέσω του οποίου θα κατασκευαστούν σκαλοπάτια, αλλά και βοηθητικά κάγκελα για την ασφαλή ανάβαση των επισκεπτών, κυρίως των ατόμων μεγάλης ηλικίας. Παράλληλα θα τοποθετηθούν παγκάκια για την ξεκούραση, αλλά θα φυτευτούν και δέντρα τόσο πέριξ της εκκλησίας όσο και σε σημεία του μονοπατιού.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Δευτέρα με την μεταφορά των υλικών με τους πρωτεργάτες της ιδέας να συνδράμουν στην παροχή βοήθειας. Μάλιστα καλούν κάθε ενδιαφερόμενο εθελοντή να βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου.

Στους στόχους αλλά και στο έναυσμα που δόθηκε στους πρωτεργάτες της ιδέας, αναφέρθηκαν μέσω της «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι κ.κ. Γιάννης Μουγγός εκ μέρους του Περιβαλλοντικού Συλλόγου και Δώρα Οικονομούλα εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας.

Όπως ανέφεραν ο λόφος του Προφήτη Ηλία είναι ένα ιδιαίτερα δύσβατο σημείο, βραχώδες, όπου δεν μπορεί να δημιουργηθεί δρόμος για την εύκολη ανάβαση των πιστών και περιπατητών. Ως προς αυτό τα τελευταία χρόνια, το αίτημα για την δημιουργία κάποιου ασφαλούς μονοπατιού, προβαλλόταν από δεκάδες Φαρκαδόνιους και πλέον αποκτά σάρκα και οστά.

Φυσικά οι στόχοι δεν σταματούν εδώ. Μελλοντικός στόχος είναι η δημιουργία μονοπατιού από το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία της Φαρκαδόνας, έως το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας. Ο στόχος σαφώς είναι δύσκολος, ωστόσο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι που θα ενώνει τις δυο όμορες κοινότητες και θα ενδείκνυται για άθληση, ψυχαγωγία και προσκύνημα, αποτελώντας σημείο αναφοράς για ντόπιους και προσέλκυση επισκεπτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *