Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ημερίδα από την Πράσινη Κιβωτό

Στο τραπέζι του διαδικτυακού διαλόγου που θα αναπτυχτεί θα τεθούν επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με τις φυσικές καταστροφές, το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Η Πράσινη Κιβωτός ιδρύθηκε πριν επτά χρόνια με σκοπό να υπηρετήσει το τρίπτυχο «Άνθρωπος – Κοινωνία – Περιβάλλον». Με τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που ανέλαβε όλα αυτά τα χρόνια προσδοκά να φανεί χρήσιμη και να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο.

Παρά το γεγονός ότι διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου προέχει η υγεία όλων μας, η Πράσινη Κιβωτός συνεχίζει να δραστηριοποιείται, στην παρούσα φάση διαδικτυακά.

Διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα στις 5 το απόγευμα μια επίκαιρη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα

«Διαγενεακή αλλά και Ενδογενεακή Δικαιοσύνη, για την Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα και την αποτροπή Φυσικών Καταστροφών, ως συνέπεια της Κλιματικής Αλλαγής».

Συνδιοργανωτές η ΑΜΚΕ Πράσινη Κιβωτός και το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων και με τη συνδρομή των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – δηλώστε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/291PZkimvyHpFfyLA

Επίσης, η ημερίδα θα αναμεταδίδεται ζωντανά στο κανάλι της Πράσινης Κιβωτού στο YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UCGk_kFrGyiC2FeDiEvelugA/live

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Ημερίδας:

17.00 – 17.10: Εισαγωγική ομιλία της κ. Λένας Τζιότζιου- Μηλιώνη, Προέδρου της Πράσινης Κιβωτού.

17.10 – 17.40: Χαιρετισμοί: κ. Κώστα Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, Δημάρχου Δ. Τρικκαίων και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Β. Χατζηκαμαγιάννη, Διευθυντή του Europe Direct κ. Ελένης-Μαρίνας Ξυνοπούλου, Δ/ντριας Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Χρήστου Τρικάλη, Δ/ντη Π/θμιας Εκπ/σης.

Εισηγητές – Εισηγήσεις:

17.40 -18.10 : Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΟΑΣΠ, Διευθυντής ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” «Φυσικοί, Ανθρωπογενείς, Βιολογικοί Κίνδυνοι και Κρίσεις – Κλιματική Αλλαγή σε μια Επιταχυνόμενη Διαδικασία Εκδήλωσης Καταστροφών και Υποβάθμισης Περιβάλλοντος».

18.10 – 18.30: Ανδρέας Β. Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας Πρόεδρος Δικτύου “Πίνδος” – Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ορεινών Περιοχών ΚΕΔΕ «Η πρωτοφανής εμπειρία του “Ιανού” και η επόμενη ημέρα για την Αργιθέα και τις ορεινές περιοχές συνολικά». 

18.30 – 19.00 : Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ «Covid-19 και κλιματική αλλαγή: ο περιβαλλοντικός φόρτος στην υγεία. Τι να κάνουμε».

19.00 – 19.20: Βάιος Κουτής, Διευθυντής Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ «Διαγενεακή Δικαιοσύνη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

19.20 – 19.40: Έλενα Φλόκα, Καθηγήτρια Φυσικής του ΕΚΠΑ.

«Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην συχνότητα και ένταση των ισχυρών κυκλωνικών συστημάτων στη Μεσόγειο».

19.40 – 20.00: Ερωτήσεις – Διευκρινήσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *