Ενεργή συμμετοχή για τις Υγιείς Πόλεις θα έχει ο Δήμος Φαρκαδόνας

Ο Δήμος Φαρκαδόνας θα συμμετέχει στις εργασίες του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με τρεις παρουσιάσεις και μια συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα

Ενεργό λόγο στις εργασίες του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τις υγιείς πόλεις θα έχει ο Δήμος Φαρκαδόνας. Το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου και λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού θα γίνει διαδικτυακά.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας θα συμμετέχει στις εργασίες με τρεις παρουσιάσεις και μια συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα παρουσιάζοντας θέματα αλλά και κατάθεση απόψεων σχετικά με τις «Υγιείς και ανθεκτικές πόλεις στην περίοδο της κρίσης-Η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μέσω των 6 πολιτικών του ΠΟΥ για τον άνθρωπο».

Το συνέδριο πραγματοποιείται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

 Ο Δήμος Φαρκαδόνας με τον προϊστάμενο του τμήματος προγραμματισμού και πληροφορικής κ. Κωνσταντίνο Ασίκη, τον συνεργάτη του τμήματος και Μηχανικό Χωροταξίας κ. Ιωάννη Νάκα, το στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας και Ψυχολόγο του Δήμου κυρία Δήμητρα Παπαστεργίου και την υποστήριξη της Αντιδημάρχου για θέματα Υγείας κυρίας Ειρήνης Κακαΐτσα, θα παρουσιάσουν σε συνεργασία και με την κυρία Ειρήνη Δρίζη του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, 3 εισηγήσεις για τις Υγιείς Πόλεις ενώ θα υπάρξει και 1 συμμετοχή σε στρογγυλή τράπεζα στην οποία θα λάβουν μέρος Δήμαρχοι πόλεων, Δημοτικοί σύμβουλοι, προϊστάμενοι Δήμων τμημάτων προγραμματισμού, πρασίνου, τεχνικών θεμάτων και συντήρησης υποδομών, μηχανολόγοι μηχανικοί, κοινωνιολόγοι.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου έχουν να κάνουν με την διαχείριση της πανδημίας COVID-19, στην προστασία και υποστήριξη της κοινότητας στους 6 πυλώνες πολιτικής των Υγιών πόλεων και στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, στους στόχους και τις αρχές του ΠΟΥ για την προαγωγή της υγείας, στην πρόληψη και στον προσυμπτωματικό έλεγχο στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στον τομέα e-Health (τομέας υγείας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *