ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος καίνε τις τσέπες των Φαρκαδόνιων

Ηλεκτρονικά μηνύματα από την ΑΑΔΕ για να υπενθυμίσει στους φορολογούμενους τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν για το μήνα Σεπτέμβριο


Χρονικό περιθώριο έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου έχουν και οι Φαρκαδόνιοι φορολογούμενοι προκειμένου να αποπληρώσουν φορολογικές εκκρεμότητες. Η συνέχεια στα ειδικά μηχανήματα των Τραπεζών, αλλά και μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών προσωπικών λογαριασμών δίνεται για τη δεύτερη κατά σειρά φόρου εισοδήματος από τα χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας, ενώ η αρχή γίνεται και για το φετινό ΕΝΦΙΑ, με την εξόφληση της πρώτης κατά σειράς δόσης.

Ως γνωστό για το φόρο εισοδήματος μετά από την αποπληρωμή της δεύτερης δόσης ακολουθεί η τρίτη και τελευταία στις 29 Νοεμβρίου 2019. Αναφορικά με τον ΕΝΔΙΑ υπάρχει μέλλον καθώς οι καταβολές των οφειλών θα διαρκέσουν έως και το τέλος Ιανουαρίου 2020, με την πληρωμή της πέμπτης για πολλούς δόσης.

Η ΑΑΔΕ το τελευταίο 48ωρο βομβαρδίζει με ηλεκτρονικά μηνύματα και τους Φαρκαδόνιους φορολογούμενους, προκειμένου να τους ενημερώσει για την υποχρέωση της καταβολής της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος καθώς επίσης και της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Τους υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να καταβάλλουν τα χρήματα που αντιστοιχούν σε φόρο και ΕΝΦΙΑ προκειμένου να αποφύγουν τις προσαυξήσεις.

Μηνύματα φυσικά δέχονται και οι οφειλέτες που αμέλησαν την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος καλώντας να εξοφλήσουν τα ποσά που αντιστοιχούν τους μήνες Ιούλιου και Σεπτέμβριο.

Στην δεύτερη περίπτωση οι οφειλέτες θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέα εκτύπωση των οφειλών καθώς στο ποσό της πρώτης δόσης που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιούλιο, συμπεριλαμβάνονται προσαυξήσεις λόγω μη έγκαιρης πληρωμής.