Ενημερώνονται για τις φορολογικές εκκρεμότητες οι Φαρκαδόνιοι

Άνοιξε το taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αλλά η κίνηση στα λογιστικά γραφεία είναι περιορισμένη

Ένα περίπου 24ωρα μετά το άνοιγμα της εφαρμογής του taxisnet  για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων η κίνηση στα λογιστικά γραφεία της περιοχής μας χαρακτηρίζεται υποτονική.

Οι Φαρκαδόνιοι φορολογούμενοι, μικρός φυσικά αριθμός, άρχισαν να επισκέπτονται τα λογιστικά γραφεία προκειμένου να ενημερωθούν από τους λογιστές τους, παρά να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα εισοδήματα της περσινής χρονιάς.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 30 Ιουνίου 2018. Όπως είναι γνωστό οι φορολογούμενοι την φετινή χρονιά έρχονται αντιμέτωποι με νέα δεδομένα, κάτι που εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθούν προβλήματα, που θα τους επιβαρύνουν οικονομικά.

Ειδικότερα στον πίνακα 7 της φετινής δήλωσης όπου οι φορολογούμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τους κωδικούς 049-050 όπου αναγράφονται οι δαπάνες για την κάλυψη του αφορολογήτου από μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες, αναφέρεται ότι «οι παραπάνω κωδικοί δεν προσυμπληρώνονται από τη Φορολογική Διοίκηση, αλλά οι ίδιοι οι φορολογούμενοι υπολογίζουν το σύνολο και το αναγράφουν.

Προς διευκόλυνση του υπολογισμού αυτού, η Φορολογική Διοίκηση αναρτά την ηλεκτρονική πληροφόρηση που έχει στη διάθεσή της και οι φορολογούμενοι έχοντας οι ίδιοι το βάρος της απόδειξης, αναγράφουν αυτά που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις».

Πρακτικά, όσοι φορολογούμενοι απειλούνται με πρόσθετο φόρο εξαιτίας μειωμένων δαπανών με πλαστικό χρήμα ενδεχομένως να μπουν στον πειρασμό να δηλώσουν «παραπανίσιες» αποδείξεις όπως συνέβαινε στο παρελθόν με τις χάρτινες. Το ρίσκο είναι μεγάλο. Αν εντοπιστούν σε έλεγχο είναι βέβαιο ότι θα το πληρώσουν ακριβά…