Εννέα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με χορήγηση διπλωμάτων έναντι αμοιβής στο Μεταφορών στα Τρίκαλα – Απαγγέλλονται κατηγορίες

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση που αποκάλυψε το trikalavoice.gr από χθες για τη έφοδο του Εσωτερικών Υποθέσεων στη Διεύθυνση Μεταφορών Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά φέρονται εμπλεκόμενοι με την υπόθεση εννέα (9) άτομα, υπάλληλοι, αλλά και ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα χθες βράδυ για συμπληρωματικές καταθέσεις και αναμένεται πιθανότατα η απαγγελία κατηγοριών.

Συγκεκριμένα και όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα χθες το πρωί έφτασαν αιφνιδιαστικά οι άντρες του Εσωτερικών Υποθέσεων στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Τρικάλων, στη Σωτήρα, ενώ περιπολικό της αστυνομίας απέκλεισε το χώρο απαγορεύοντας την είσοδο και την έξοδο στον οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους φακέλους, ενώ πήραν καταθέσεις από υπαλλήλους, τέσσερις δε εξ αυτών κλήθηκαν για συμπληρωματικές καταθέσεις και το απόγευμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρακολουθήσεις και η έφοδος τελικά έγιναν έπειτα από επώνυμη καταγγελία-μαρτυρία ανθρώπου που είχε σχέση-λόγω επαγγέλματος- και καθημερινή επαφή με τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Τρικάλων μέχρι πρόσφατα.

Αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του πορίσματος, αν και οφείλουμε να το πούμε αυτό τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Τρικάλων λειτουργεί υποδειγματικά και σε κατά καιρούς ελέγχους που έγιναν ήταν «καθαρή».

Στην Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι
Οι 7 εμπλεκόμενοι υπάλληλοι (ένας από την Καρδίτσα) και οι 2 ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες. Χθες το βράδυ μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και το απόγευμα της Παρασκευής επέστρεψαν στα Τρίκαλα προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δικηγόροι ζητούν χρόνο για να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία 4.000 σελίδων, η οποία προέκυψε έπειτα από πολύμηνη έρευνα, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και καταγραφές μέσω καμερών. Το κύκλωμα αφορά παράνομες εκδόσεις διπλωμάτων οδήγησης κυρίως βαρέων οχημάτων. Το πιθανότερο είναι οι κατηγορούμενοι να απολογηθούν Τρίτη ή Τετάρτη.

Πηγή: trikalavoice.gr