Εντατικές οι προετοιμασίες για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Στη μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων θα ριχτούν 1.243 Τρικαλινοί υποψήφιοι, από τους οποίους οι 923 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια του νομού και οι 320 από τα επαγγελματικά λύκεια

Στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις δεν έχουν εισέλθει μονάχα οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων. Πυρετωδώς για την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού εργάζονται οι υπάλληλοι της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, υπό τον συντονισμό της διευθύντριας κα Ελένης Ξυνοπούλου.

Η τοπική εκπαιδευτική διεύθυνση βαδίζει με βάση τις εγκυκλίους που τις αποστέλλονται από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου στις 14 Ιουνίου να είναι όλα έτοιμα για την φετινό διαγωνισμό. Αν και η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη ανάλογη της περσινής λόγω της πανδημίας, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία από την κα Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, και δεν υπάρξουν προβλήματα.

Στην φετινή μάχη των πανελληνίων εξετάσεων σύμφωνα με την «KPHNH LIVE» αναμένεται να ριχτούν συνολικά 1.243 υποψήφιοι. Από αυτούς οι 923 προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 320 από τα ΕΠΑ.Λ. Από τους 923 υποψηφίου των ΓΕΛ που θα διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι 767 είναι μαθητές της γ΄ λυκείου και οι 156 απόφοιτοι, προηγούμενων χρόνων που διεκδικούν μια θέση μέσω της δεύτερης ευκαιρίας. Από τους 320 των ΕΠΑΛ, οι 259 είναι μαθητές και οι 61 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Τις προηγούμενες ημέρες η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων απέστειλε στο υπουργείο την εισήγηση για την λειτουργία των εξεταστικών κέντρων. Συγκεκριμένα η διεύθυνση πρότεινε την λέιτουργία 14 εξεταστικών κέντρων για τα ΓΕΛ σε πόλη και σχολεία των Δήμων Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας και Τρικκαίων καθώς επίσης και 2 εξεταστικών κέντρων στην πόλη των Τρικάλων για τους υποψηφίους όλων των ΕΠΑΛ του νομού. Σε αυτά θα προστεθούν ένα επιπλέον ειδικό κέντρο που θα λειτουργήσει ταυτόχρονα με το βαθμολογικό για τους φυσικώς αδυνάτους καθώς κι αν υπάρξουν υποψήφιοι κι ένα επιπλέον στο 2ο ΣΔΕ Φυλακών. Η διεύθυνση εξηγεί ότι δεν χρειάζονται επιπλέον εξεταστικά κέντρα λόγω πανδημίας καθώς υπάρχει επάρκεια σχολικών αιθουσών στα εξεταστικά κέντρα για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Η οριστική απάντηση από το υπουργείο θα δοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Προς το τέλος του μήνα, ενδεχομένως και στις αρχές του Ιούνη αναμένεται να οριστούν οι λυκειακές επιτροπές μία ανά εξεταστικό κέντρο καθώς επίσης και οι επιτηρητές. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας αναμένεται να ξεκινήσουν και οι δοκιμαστικές προβολές αποστολής των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα, προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Οι διαδικασίες εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη.