Εντείνονται οι έλεγχοι βάσει του πλούσιου εορτολογίου του Δεκέμβρη

Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν το μέγεθος του κινδύνου της πανδημίας σημειώνουν γιατροί και αστυνομικοί, συστήνοντας την αποφυγή των άσκοπων και επιπόλαιων μετακινήσεων

Αυστηρότατοι είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών και στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και του lockdown που εφαρμόζεται σε όλη την χώρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Οι έλεγχοι διεξάγονται σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας ενώ στις περιπτώσεις όπου οι πολίτες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης ή τα ηλεκτρονικά μηνύματα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα. Ωστόσο πλέον η προσοχή εστιάζεται στις επόμενες ημέρες όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα θα έχουμε γιορτές, γεγονός που εγείρει την προσοχή για φιλικές μαζώξεις σε σπίτια και συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους πέραν τις οικογένειας. Για αυτή την περίπτωση οι γιατροί κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι αποτελεί κάτι το πολύ επικίνδυνο για την διασπορά του φονικού ιού. Οι γιατροί παρατηρώντας καθημερινά την επιθετική διάθεση του ιού και στην περιοχή της Φαρκαδόνας καθώς καθημερινά διαπιστώνονται δεκάδες θετικά κρούσματα, συστήνουν στους πολίτες να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους, παραμένοντας όσο τον δυνατό περισσότερο στα σπίτια τους, προφυλάσσοντας τους εαυτούς τους και τους γύρο τους από τον ιό.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάσει το εορτολόγιο του Δεκεμβρίου, οι αστυνομικοί θα αυξήσουν την ένταση των ελέγχων σε όλο το φάσμα του Δήμου και δη τις βραδινές ώρες. Σημειώνουν και αυτοί με την σειρά τους, ότι όλοι μας θα πρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος του κινδύνου και της προστασίας όλων μας, στην ασθένεια του κορονοϊού που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους στην περιοχή μας, χιλιάδες στην χώρα μας και εκατομμύρια σε όλο το κόσμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *