Εντείνεται η προεκλογική πόλωση στο Δήμο Φαρκαδόνας

Ύβρεις, υπονοούμενα, προσβλητικές φράσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά υποψηφίων και συνδυασμών συνθέτουν το τοπίο που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι λίγες ώρες πριν τις εκλογές, -γεγονότα που ωθούν κάποιους που θίγονται να στραφούν από την Δευτέρα στη Δικαιοσύνη

Κάθε εκλογική διαδικασία αποτελεί μια γιορτή της Δημοκρατίας για όλους τους πολίτες. Δυστυχώς όμως ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν μοιάζει ή κατά τα φαινόμενα και στην περίπτωση του Δήμου Φαρκαδόνας δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής αλλά και το Σάββατο υπάρχει έντονο το στοιχείο της πόλωσης, του τοπικισμού σε κάποιες των περιπτώσεων και της κατευθυνόμενης έντασης που πραγματικά δεν βοηθά και σε καμιά περίπτωση δεν διευκολύνει τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν την Κυριακή με καθαρό μυαλό.  

Ο απλός ψηφοφόρος βομβαρδίζεται τις τελευταίες ώρες με πληροφορίες, οι οποίες σε αρκετές των περιπτώσεων για όσους γνωρίζουν δεν ισχύουν. Ο απλός ψηφοφόρος γίνεται αποδέκτης εντάσεων μέσα από αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες πολλές από αυτές εμπίπτουν στον ποινικό κώδικα.

Ο απλός ψηφοφόρος γίνεται δέκτης υποστηρικτών που εξαπολύουν μύδρους κατά του ενός και του άλλου, από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα υποψηφίων κι όχι μόνο. Ακόμη και απλοί άνθρωποι επαγγελματίες που προσπαθούν να κάνουν σωστά και αντικειμενικά την δουλειά τους, δεν ξεφεύγουν από τα βέλη, κάποιων που θέλουν να επιβάλλουν με το έτσι θέλω ή και με τραμπουκισμό τις δικές τους απόψεις. Οι απλοί ψηφοφόροι έρχονται να κεραυνοβοληθούν από τις στηρίξεις και της μη στηρίξεις που προωθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι, θεωρώντας τους ψηφοφόρους μαντρωμένους στους στάβλους σαν πρόβατα που μπορούν να τους επιβάλλουν τα θέλω τους.

Ήδη πολλοί από εκείνους που δέχονται τα βέλη εξετάζουν το ενδεχόμενο από το βράδυ της Κυριακής με την ολοκλήρωση των εκλογών να στραφούν στην Δικαιοσύνη, εναντίον όλων εκείνων που χρησιμοποίησαν δημόσια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράσεις προσβλητικές προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ύβρεις αλλά το σημαντικότερο απειλές.

Από τις βολές αυτές δεν ξέφυγαν και τοπικά ΜΜΕ, κάποια, όχι όλα λειτουργούν σωστά και με γνώμονα την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και τα οποία επιφυλάσσονται για τα περαιτέρω.

Σαφώς και οι συγκεκριμένες καταστάσεις δεν βοηθούν, αντιθέτως πολώνουν το κλίμα, την στιγμή που με τις αλλαγές στον αυτοδιοικητικό νόμο απαιτείται η συνεργασία και η σύνεση. Οι πολίτες γνωρίζουν και είναι σε θέση να αποφασίσουν μόνοι τους. Η πόλωση είπαμε δεν ωφελεί αντιθέτως απομακρύνει τον κόσμο από την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών.

Ας το καταλάβουν κάποιοι…Όσο για τους πολίτες ας κλείσουν τα αυτιά τους στους “φωστήρες-καθοδηγητές” κι ας επιλέξουν αυτόν που κρίνουν αυτοί τον καταλληλότερο να διοικήσει το Δήμο Φαρκαδόνας.