Εντυπωσιακές εικόνες με τους παγοσταλακτίτες στα κτήρια

Κάθε εποχή μας προσφέρει τις δικές της, εικόνες. Το λιώσιμο του χιονιού με το πολικό ψύχος που επικρατεί τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες αποτέλεσαν την αφορμή να συναντήσουμε ασυνήθιστες εικόνες. Εικόνες που είχαμε να θυμηθούμε από τον Ιανουάριο του 2017, με την ισχυρή χιονόπτωση και το ψύχος που κράτησε το θερμόμετρο καρφωμένο για ένα δεκαπενθήμερο στους -10 βαθμούς Κελσίου και κάποιες νύχτες το έριξε ακόμη και στους -17 βαθμούς.

Η παγοσταλακτίτες για τους ντόπιους «χατζιάρια» που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας, σε οικίες, δημόσιους χώρους, και σε δέντρα μας θύμισαν ότι ο χειμώνας είναι εδώ και δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από προσωρινές ανόδους της θερμοκρασίας. Κι ο Φλεβάρης έδειξε το προγραμματικό χειμωνιάτικο πρόσωπο. Το παρατηρούμε εξάλλου τις τελευταίες ημέρες. Η εικόνα πάντως στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας με τα κρεμασμένα «χατζιάρια» ή τους παγοσταλακτίτες πραγματικά εντυπωσιάζει κεντρίζοντας τα βλέμματα…

Εικόνες της ελληνικής επαρχίας, εικόνες που αναπολούν μιας και δεν συναντούν εύκολα έλκοντες την καταγωγή από τα χωριά της Φαρκαδόνας και διαμένοντες σε μεγάλες πόλεις.