Εορταστικά….θα κινηθούν τα σούπερ μάρκετ

Το ωράριο θα εφαρμοστεί από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών  

Σε εορταστικό ωράριο και πάντα υπό την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας εργαζομένων και καταναλωτών κατά του κορονοϊού θα κινηθούν τα σούπερ μάρκετ της πόλης και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου το εορταστικό ωράριο των σούπερ μάρκετ τίθεται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων και θα ολοκληρωθεί το Μεγάλο Σάββατο.

Ειδικότερα την ερχόμενη Κυριακή 12 Απριλίου τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Τι θα γίνει με τα βαφτιστήρια;

Αν και τα προηγούμενα χρόνια η αγορά την συγκεκριμένη περίοδο ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία του εορτασμού του Πάσχα, φέτος δυστυχώς εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων, η κατάσταση που επικρατεί είναι μελαγχολική. Τα κλειστά καταστήματα και η ερημιά που επικρατεί στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, δεν θυμίζει σε παρελθούσες Πασχαλινές περιόδους.

Τι θα συμβεί ωστόσο με τα δώρα των βαφτιστηριών, όπου οι νονοί φρόντιζαν να προμηθευτούν από την Κυριακή των Βαΐων, όταν ξεκινούσε επίσημα η εορταστική περίοδος; Η πλειονότητα των αναδόχων την φετινή χρονιά, όπως εξάλλου αναφέρουν δεν θα προβούν σε αγορές μιας και δεν υπάρχουν καταστήματα. Κατά αυτό τον τρόπο όπως υποστηρίζουν σκέφτονται να δώσουν κάποια χρήματα στα βαφτιστήρια τους προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν όπως εκείνα επιθυμούν, ή σε άλλες περιπτώσεις τα δώρα που σκόπευαν να δώσουν στα κουμπαράκια να τα προμηθευτούν όταν λειτουργήσουν τα καταστήματα. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις κάποιοι φροντίσουν να κάνουν αγορές μέσω ιντερνέτ με μεταφορά της παραγγελίας στο σπίτι τους ή στο σπίτι των βαφτιστηριών τους.

Όσο για τις Πασχαλινές λαμπάδες σημειώνουν ότι στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο των απαγορεύσεων δεν θα χρειαστούν μιας και οι εκκλησίες δεν θα είναι ανοιχτές στο κοινό το βράδυ της Ανάστασης.

Από την πλευρά τους οι έμποροι καλούν τους καταναλωτές να μεταθέσουν τις αγορές τους για μετά το Πάσχα και την στιγμή που θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση προκειμένου να στηρίξουν το τοπικό εμπόριο που θα περάσει μια από τις δυσκολότερες περιόδους, μετά την οικονομική κρίση.

KRINI LIVE