Εορταστικές εκδηλώσεις στο ιστορικό εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Πετροπόρου

Οι κάτοικοι του χωριού τίμησαν την εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

Στο ιστορικό εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου βρέθηκαν το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης κάτοικοι του χωριού, τιμώντας την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου.

Στο ιστορικό εξωκκλήσι που ανεγέρθη το 1881 σε κοντινό σημείο από τον Πηνειό ποταμό, εκεί που αρχικά φιλοξενούνταν ο οικισμός του Πετροπόρου.

Λίγα χρόνια έπειτα οι καταστροφικές πλημμύρες του ποταμού, που προέκυπταν την χειμερινή και εαρινή περίοδο ανάγκασαν τους κατοίκους να μεταφέρουν το χωριό στη σημερινή τοποθεσία για να είναι ασφαλείς. Ωστόσο το εξωκκλήσι παρέμεινε αγέρωχο στη θέση του, αντέχοντας τόσο στο χρόνο, όσο και στη μανία της φύσης και της Σαλαμπριάς, κοινώς Πηνειός ποταμός.

Κάτοικοι του χωριού για μια ακόμη χρονιά ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου και της Ανακομιδής των Ιερών του Λειψάνων. Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’  αρτοκλασίας και κηρύγματος ενώ την Τρίτη ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία από τον  τον εφημέριο του χωριού π.  Νικόλαο και τον προσφάτως χειροτονηθέντα αρχιμανδρίτη  της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Άνθιμο.

Δεκάδες κάτοικοι του χωριού έσπευσαν να προσευχηθούν και να αιτηθούν στον Άγιο για το δικό τους Θαύμα, το οποίο θα εκπληρώσει ο Άγιος.